3a divisió FEF

3a divisió

El col·leccionista de títols

Ramon Maria Calderé va aconseguir amb l'Olot el setè campionat de tercera en la seva carrera

Amb l'equip de la Garrotxa, l'entrenador vol aconseguir el que seria el seu quart ascens a segona B, darrere dels que va obtenir amb el Badalona (2003/04), el Terol (2009/10) i el Burgos (2012/13)

Per bagatge, per experiència, per palmarès i per moltes coses més, l'Olot va decidir fitxar l'estiu passat Ramon Calderé com a entrenador del primer equip. Poques setmanes després de consumar-se el descens de segona B a tercera, el club de la Garrotxa necessitava tornar a enganxar una massa social decebuda per la pèrdua de categoria. Jugar el play-off d'ascens era el primer objectiu marcat per l'entitat presidida per Joan Agustí, i de seguida es va comprovar que aquesta seria una fita curta per a un bloc que, sobretot per qualitat, comptava cada un dels seus enfrontaments per victòries. L'ànima del bloc, el defensor a ultrança de l'equip, només tenia un nom, i és que Calderé va agafar la batuta i els tempos en les victòries però, sobretot, de les derrotes i els moments més delicats. “La vida és un aprenentatge constant. La meva capacitat actual ve, sobretot, de les experiències viscudes. El perfil que buscava l'Olot devia encaixar amb el meu, però no va ser fàcil ja que hi havia una filosofia ja instaurada i jo coincidia en coses, però he aplicat variants. M'han deixat treballar i això ho agraeixo molt”, explica el tècnic del conjunt garrotxí.

Set títols de tots els colors

A una jornada del final de la lliga, l'Olot va superar el Castelldefels i va obtenir el seu cinquè títol de tercera, el setè en el palmarès particular del tècnic de Vila-rodona. La temporada 2000/01 amb el Gavà, la 2002/03 i 2003/04 amb el Badalona, la 2009/10 amb el Terol, la 2012/13 amb el Burgos, la 2014/15 amb el Castelló i l'actual 2016/17 amb l'Olot són les petites proeses que ha aconseguit Calderé, que en les sis ocasions en què ha disputat fins ara el play-off d'ascens ha pogut pujar, i ha estat campió en tres ocasions –amb el Badalona en el segon títol consecutiu que va guanyar, amb el Terol i el Burgos, el seu darrer ascens–. “Aviat és dit, però és molt complicat. Haig de reconèixer que he estat en clubs grans, d'altres amb menys recursos com el Terol, però també vam ser campions. Té mèrit, però insisteixo que tot és gràcies a les plantilles i els grups que he tingut”, explica el tècnic, que mai deixa passar l'oportunitat per recordar la petita injustícia que hi ha quan un equip campió no puja de categoria –amb el Gavà, el Badalona i el Castelló va quedar amb la mel a la boca–. “El dia que vam aconseguir el títol tenia una eufòria moderada. Potser no es va entendre, però ja em tornaré boig, amb consciència, si ascendim. He quedat campió i no hem aconseguit pujar i la decepció és massa gran. Evidentment, els nou mesos de treball queden reflectits en el títol de la regularitat, és clar, però no et reporta res. Era una alegria compartida, però moderada. Pujant et tornes boig però a la inversa és molt fotut”, sentencia l'exfutbolista.

A més dels set campionats durant els anys vuitanta i part dels noranta de tercera divisió i els tres ascensos a segona B, Ramon Calderé, en la seva etapa inicial com a tècnic, també va poder fer pujar de primera catalana a tercera el Cornellà, en el curs 1998/99, i el Castelldefels, en el curs 2001/02, el presagi d'una bona carrera a les banquetes.

7
títols.
Ramon Calderé ha quedat campió de tercera amb el Gavà (2000/01), el Badalona (2002/03 i 2003/04), el Terol (2009/10), el Burgos (2012/13), el Castelló (2014/15) i l'Olot (2016/17)
3
ascensos.
Els set títols de tercera només li han reportat tres ascensos a segona B. El tècnic ha dirigit 177 enfrontaments en total, repartits entre el Badalona (38), el Ceuta (27), el Terol (38), el Palència (38) i el Burgos (36)
70,2%
de punts.
Aquest és el percentatge de punts que suma Ramon Calderé com a entrenador de l'Olot. Els 80 punts que ha aconseguit l'Olot en la lliga són la puntuació més alta de la història de l'entitat de la Garrotxa en les 28 temporades que ha jugat a tercera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)