2a divisió FEF

Queda un últim escull

Promoció d'ascens a 2a divisió. El filial del Barça té l'oportunitat de tornar a la categoria de plata per la vida ràpida en l'eliminatòria contra la Cultural Leonesa. L'anada, al Miniestadi, demà a les 19 h

El camí està traçat i arriba l'hora de la veritat. La Cultural Leonesa és l'últim obstacle que haurà de superar el Barça B si vol tornar a segona divisió dues temporades després de baixar. En cas de derrota, però, l'equip disposa d'un comodí que s'ha guanyat després d'acabar campió de grup: “Estem preparats per a qualsevol cosa. Volem guanyar a la primera i estalviar-nos l'últim mes de competició, però, si no, tenim la temporada planificada fins a finals de juny i els nois ho assimilaran bé”, va dir el tècnic del filial Gerard López fent referència a les dues possibles eliminatòries més que el Barça B hauria d'enfrontar en cas de caure contra la Cultu.

“No tenia una preferència clara”, va explicar López: “De tots els equips dels quals he tingut referències [els tres possibles rivals en el sorteig, més alguns dels conjunts que van lluitar per ser campions fins al final], a tots els he vist coses molt bones i punts dèbils per fer-los mal.” Tot i això, el de Granollers és conscient que els lleonesos són un dels equips més potents dels quatre grups de segona divisió B: “És un equip amb un estil de joc semblant al nostre. Sincerament, crec que ens enfrontarem els dos equips que millor futbol hem fet de tota la categoria, i crec que es veuran dos grans partits. En l'aspecte esportiu, crec que ens pot anar bé que l'anada es jugui a casa: tot el que no sigui encaixar al Miniestadi serà un resultat positiu.” Per la seva banda, el capità del filial, Sergi Palencia, va confessar que el rival no els anava del tot malament. “Ens agraden els equips que ens juguen de tu a tu; sempre ens ha anat millor que els que se'ns tanquen al darrere. Ja han demostrat que són un gran equip, i segur que serà una eliminatòria molt oberta, en què predominarà el joc de possessió”, va declarar el lateral en la roda de premsa prèvia al partit d'anada, que es disputarà demà al Mini. L'altre capità, Gerard Gumbau, és conscient també de la dificultat del rival, però té clar que l'equip depèn d'ell mateix: “Si fem el nostre joc estic segur que aconseguirem passar l'eliminatòria.”

En vista de la possibilitat de disposar dels jugadors que estan anant últimament amb el primer equip, Marlon i Aleñá, Gerard López es va mostra tranquil i a disposició de les necessitats de la primera plantilla: “Nosaltres estem molt orgullosos del fet que els jugadors vagin amb el primer equip. Estem en contacte amb Luis Enrique, però el primer equip mana”, va explicar el tècnic del filial, que, en principi, hauria de poder disposar d'ells. Si no hi ha baixes d'última hora, la lògica diu que Aleñá podrà jugar contra la Cultural Leonesa, mentre que la convocatòria del central dependrà de l'evolució de Piqué i Mascherano.

Quatre supervivents de l'últim any a segona divisió

Molt ha canviat l'equip des de l'última vegada que el Barça B va estar a la categoria de plata –d'altra banda, un fet ben normal en un filial– i només quatre jugadors segueixen des d'aleshores. Els dos capitans, Palencia i Gumbau, el porter José Aurelio Suárez i Kaptoum són els únics jugadors de l'actual plantilla que van viure el drama del descens. “Baixar de categoria és una cosa que no desitjo a ningú. Va ser un cop molt dur i ara nosaltres intentarem retornar l'equip on es mereix”, va dir Gerard Gumbau. “És una espina que tenim clavada. Seria molt bonic, no només per a nosaltres, sinó per a tot l'equip. Hi ha gent que el futbol li'n deu una, com per exemple Fali, que ja n'ha jugat un parell i no ha pujat mai”, va afegir el primer capità, Palencia, que en l'últim any a segona divisió encara tenia edat juvenil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)