2a divisió FEF

El talent i la contenció

Fase d'ascens a 2a A. El Barça B rep la Cultural en l'anada de l'eliminatòria de campions amb l'objectiu de mantenir la solvència de tot el curs i aconseguir un bon resultat, evitant rebre gols

“Aquesta no ha estat una setmana més. Hi ha un component psicològic –la companyonia, la il·lusió, la unió– que hem de fer que jugui a favor. Cal evitar la tensió, el nerviosisme i la pressió afegida que hi haurà en una eliminatòria complicada.” Gerard López i tots els seus jugadors tenen clar que el partit d'aquesta tarda al Miniestadi contra la Cultural no és un partit més. En joc hi ha pujar a segona A per la via ràpida. Ara que arriba l'hora de la veritat, cal contenir emocions i mantenir prestacions. Si el Barça B ho fa i demostra la puixança que ha exhibit tota la temporada, però especialment els últims mesos –encadena catorze partits invicte–, té molts números de celebrar el cap de setmana que ve el salt al futbol professional. Això sí, cal anar a pams, que el rival també té arguments potentíssims per pujar a segona A.

El filial blaugrana rep al Miniestadi l'equip que ha aconseguit més punts i que ha fet més gols dels quatre grups de la categoria, així que alerta. La Cultural Leonesa, de fet, és un conjunt amb una proposta futbolística molt similar a la del Barça. Mima la pilota, li agrada remenar-la. D'un costat a l'altre i de dalt a baix. La possessió és el seu tret identitari. Sempre amb vocació ofensiva. Això sí, igual que el filial blaugrana, no està de romanços i, si cal resguardar-se i jugar verticalment, ho fa sense que li caiguin els anells. De fet, disposa de futbolistes que s'adapten perfectament a aquest estil de joc.

El principal perill del conjunt lleonès són els seus tres referents ofensius, el trident Colinas-Benja-Gallar, que ha marcat 51 gols en la lliga aquesta temporada. L'exblaugrana Benja, això sí, és el que sobresurt més. Pocs futbolistes són capaços de marcar 24 dianes a segona B.

Evitar un gol visitant

El principal objectiu del Barça B, tenint en compte que pujar depèn de dos partits i no només del d'avui, és clar: no rebre cap gol. “Tot el que sigui no encaixar al Mini és un resultat positiu, ja hem demostrat que som un equip solvent i fiable a casa”, diu Gerard López, una afirmació amb fonament. El seu equip ha sumat 45 punts com a local, amb un bagatge de 14 victòries, tres empats i dues derrotes; i 51 gols a favor i 13 en contra. El seu homòleg a Lleó, Rubén de la Barrera, creu que la balança s'inclinarà “a favor de l'equip al qual pesi menys la responsabilitat de defensar”, i remarca el valor de la serenor: “Cal fer un partit on es posi de manifest la maduresa de la Cultural, intentant que no ens facin mal.”

Cal fer un partit on es posi de manifest la nostra maduresa, intentant que no ens facin mal
Rubén de la Barrera
ENTRENADOR DE LA CULTURAL
Tot el que sigui no encaixar al Mini és un bon resultat, ja hem demostrat que som solvents a casa
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
En l'aspecte psicològic, cal fer que la il·lusió i la unió juguin a favor; i evitar la tensió, el nerviosisme i la pressió que hi haurà

Marlon, amb molts números d'anar al primer equip

El Barça B va exercitar-se ahir a la tarda al Miniestadi i l'equip va concentrar-se després a un hotel. Gerard López podrà disposar de tots els seus homes tret dels lesionats Moi Delgado, Suárez i Mujica, i de Tarín, que, tot i exercitar-se ja amb l'equip, no està disponible. D'altra banda hi ha el dubte de Marlon, tot i que el central té tots els números d'anar amb el primer equip. Aleñá és l'altre jugador que últimament està sent cridat per Luis Enrique, però si no hi ha contratemps avui estarà a les ordres de Gerard. D'altra banda, Rubén de la Barrera té tres baixes: els lesionats de llarga durada Samu i José León i el sancionat Regalón. Això sí, el club ha demanat la cautelar i el futbolista va viatjar. La resta de jugadors estaran disponibles per a un partit que ha generat una gran expectació. De fet, gairebé no queden entrades i el club recorda als socis que hauran de retirar la seva per entrar al camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)