3a divisió FEF

Cap fred, cor calent

Fase d'ascens a segona B. L'Olot visita el filial de l'Sporting amb la intenció de sortir viu de Mareo i tenir totes les possibilitats d'assestar el cop definitiu que valgui un ascens al municipal

L'Olot viatja fins a Gijón per afrontar el primer assalt de l'eliminatòria de campions per pujar a segona B (a les 12 h). L'Sporting B, el contrincant dels olotins, no ho posarà gens fàcil, i és que, com a campió del grup asturià de tercera, el filial s'ha mostrat sòlid defensivament –només ha encaixat 18 gols– i letal en l'apartat ofensiu –ha pogut fer 112 dianes.

La premissa principal amb la qual el conjunt dirigit per Ramon Calderé es desplaça a Gijón no és altra que sortir viu del partit d'anada a les instal·lacions de Mareo, concretament del camp 1 conegut com a Pepe Ortiz, de gespa natural i en perfectes condicions per a la pràctica del futbol. El poder que ha mostrat l'Sporting B jugant com a local i els números que presenta –només ha perdut un partit en tota la lliga, contra l'Oviedo B (0-1), el seu etern rival– mantenen amb respecte els garrotxins, que això sí, també volen fer valer la seva condició de campió i de bon conjunt a domicili –en el grup cinquè han estat els millors a fora, amb 34 punts–: “Anirem a guanyar el partit, ho tinc clar, més enllà dels consells, els partits que veiem del rival, la documentació, etc. Volem ser l'Olot. Hi haurà un rival amb virtuts i febleses i haurem de contrarestar-les, però sense renunciar a la nostra idea. En la tàctica hi tinc molt a dir, i ja veurem com juguem, però volem seguir sent l'Olot que hem estat durant tota la temporada. Si ho som, tinc total confiança amb els meus jugadors”, comenta el tècnic de l'Olot, Ramon Calderé, que ja ha processat tota la informació sobre el rival: “Juguen amb un sistema clàssic de 4-4-2, gent amb altura, bastant físic per ser un filial i uns puntes de molta qualitat que saben aguantar la pilota i dominen les posicions de l'àrea. Rematen molt bé. Juguen bé al futbol, tenen sortida combinada, però el replegament és intensiu al mig del camp. Tanquen molt bé els espais i juguen molt junts, això els fa ser sòlids”, analitza l'entrenador de Vila-rodona.

Opcions per a l'atac

Ramon Calderé ha utilitzat diversos sistemes al llarg de l'any. Si bé el 4-4-2 clàssic ha estat el més emprat, les bones sensacions amb el 4-4-1-1 situant Hèctor Simon de mitjapunta faran dubtar el tècnic, que no renunciarà a l'atac tot i el respecte que imposa el rival: “L'Hèctor es troba molt bé en aquesta posició i, a més, està fent gols arribant des de la segona línia. Veurem com sortim tàcticament, però segur que serà amb dos puntes. Llavors tindrem una de les dues bandes per posar-hi un tipus de jugador o un altre”, diu Calderé, que, això sí, reclama un bon caràcter defensiu al seu equip si vol tenir possibilitats: “Sense obviar els nostres atacs ràpids, que poden fer mal, després d'haver vist que són letals ofensivament, hem de treballar la solidesa defensiva. Haurem d'estar fins.”

Els de la Garrotxa van viatjar durant el matí d'ahir amb avió fins a Avilés i posteriorment van desplaçar-se fins a Gijón amb autobús. Tots els jugadors de la plantilla van fer grup, tot i que és baixa segura Kike Sánchez, per lesió, i Calderé haurà de descartar dos jugadors per formar la llista definitiva de setze.

L'Olot té l'esperança d'aconseguir un bon resultat a Mareo o, com a mínim, mirar de deixar l'eliminatòria oberta per a la tornada.

REAFIRMAR L'ESTAT

L'Olot s'ha mostrat solvent a fora i, en la lliga, ha estat el millor amb 34 punts sumats

BON LOCAL

L'Sporting B només ha perdut un partit a Mareo; va ser contra l'etern rival, l'Oviedo B (0-1)

LA PRÈVIA

L'Sporting B juga amb un sistema clàssic de 4-4-2, gent amb altura, bastant físic per ser un filial i uns puntes de molta qualitat
Després d'haver vist que són letals ofensivament, hem de treballar la solidesa defensiva
Ramon Calderé
Entrenador de l'Olot
Anirem a guanyar el partit, ho tinc clar. Volem seguir sent l'Olot que hem estat durant tot el curs. Si ho som, tinc total confiança en l'equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)