Nàstic

Futbol

Segona divisió A

Juan Merino, destituït a tres jornades del final

Nàstic. Els mals resultats i la falta de sintonia amb la directiva han precipitat l'acomiadament del tècnic andalús, que serà substituït per Nano Rivas, ajudant de Vicente Moreno el curs passat

El Nàstic va destituir ahir el tècnic Juan Merino després dels últims mals resultats, que mantenen l'equip grana en zona de descens quan falten només tres jornades. El seu substitut serà Nano Rivas, que aquesta temporada ha dirigit el filial del Getafe i que la campanya passada va ser l'ajudant de Vicente Moreno al Nàstic.

A més de les últimes ensopegades, la falta de sintonia entre el tècnic andalús i el consell d'administració han precipitat la decisió. Després de l'empat de la setmana passada contra l'Oviedo, amb una primera part molt dolenta i amb el record recent de la dolorosa derrota contra el Reus, el president, Josep Maria Andreu, va criticar durament l'actuació de l'equip, i el mateix Merino va revelar dijous, en la prèvia del partit contra el Rayo Vallecano, que va presentar la dimissió i que no va ser acceptada per la directiva. Finalment, la derrota a Vallecas divendres (2-0) ha acabat costant de manera definitiva el càrrec a l'andalús. Merino, que va substituir Vicente Moreno amb el canvi d'any, va agafar un equip enfonsat en l'últim lloc i no va trigar a treure'l de la zona de descens. La bona dinàmica, però, no va tenir la continuïtat esperada i les derrotes de les últimes setmanes contra l'Elx, l'Almeria i el Reus al Nou Estadi van generar decepció i l'equip va tornar a la zona de descens.

La rescissió del contracte de Merino es va fer pública ahir a la tarda, després de la reunió mantinguda pel consell d'administració i la direcció esportiva, encapçalada per Emilio Viqueira. Després, el president, Josep Maria Andreu, va assegurar que les oportunitats perdudes últimament en partits clau per sortir de la zona de descens i la necessitat d'un revulsiu en els últims partits de lliga han portat a la decisió final. Segons Andreu, Nano Rivas, que signa pel que queda de temporada, té el perfil que ara busca el Nàstic, ja que coneix bé la plantilla i el club tarragoní. Rivas, exjugador del Betis com Merino, va ser la temporada passada el segon entrenador de Vicente Moreno, amb el qual va estar a punt d'aconseguir l'ascens a primera divisió. Aquesta temporada, Rivas, en la primera experiència com a primer entrenador, ha dirigit el filial del Getafe, que ha acabat en la sisena posició en el grup madrileny de tercera divisió.

LES FRASES

Merino ha fet un gran esforç i ha guanyat partits, però també ha fallat en d'altres que eren molt importants per sortir de baix

PROGRÉS INSUFICIENT

[Nano Rivas] coneix l'equip i és el revulsiu que cal per afrontar les últimes jornades amb il·lusió
Josep Maria Andreu
president del nàstic
Merino va rellevar Moreno al gener i va millorar les xifres, però l'equip es manté al pou

La zona de salvació, a un punt

El Nàstic tancarà la jornada amb 43 punts, a un punt de la zona de salvació, que marca l'Alcorcón, que ahir va empatar a Girona. A Tarragona fan números i esperen que amb dues victòries en els tres partits que falten aconsegueixin la permanència. Els grana reben diumenge a les 6 de la tarda el Girona, després visiten el Tenerife i acaben la lliga al Nou Estadi contra l'UCAM. Nano Rivas dirigeix aquest matí el primer entrenament per preparar el duel contra el Girona i demà al migdia es farà la seva presentació oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)