Reus

Temps de felicitat

Reus. L'equip roig-i-negre confirma que continuarà a segona A vencent el Sevilla Atlético. Carbia va marcar aviat (5') i Haro va sentenciar (89') abans del gol del rival i d'un altre esclat d'alegria

reus 2 sevilla at. 1

REUS:Edgar Badia; Miramón, Atienza, Olmo, Ángel Martínez; Lopez Garai, Tébar; Fran Carbia (Ricardo Vaz, 60'), Vitor, David Haro (Melli, 91'); i Edgar Hernández (Chrisantus, 70').SEVILLA ATLÉTICO:Juan Soriano; Borja San Emeterio, Cristian, Bernardo, Matos; Fede San Emeterio (Carrillo, 85'), Cotán (Schetino, 69'), Borja Lasso; Curro (Boutobba, 75'), Ivi i Marc Gual.GOLS:1-0 (5') Fran Carbia. 2-0 (89') David Haro. 2-1 (94') Ivi.ÀRBITRE:Arcediano Monescillo.T.G.:Al local Atienza i als visitants Borja San Emeterio i Cotán.PÚBLIC:3.988 espectadors.

El Reus viu temps de felicitat. De gesta en gesta, d'alegria en alegria, l'equip roig-i-negre col·lecciona, des de fa un any, dies per a la història: la tarda de Cornellà en què va aconseguir el títol de lliga de segona B, el dia del memorable ascens a segona A contra el Racing, les victòries en escenaris importants a la categoria de plata, el 0-1 d'alt valor simbòlic i anímic a Tarragona de fa tres setmanes que va aturar una dinàmica perillosa i, finalment, el treballat triomf d'ahir contra el Sevilla Atlético, que permet a l'equip de Natxo González superar la barrera dels 50 punts. En té 51, vuit més que el primer equip en zona de descens –falten tres jornades– i amb molts rivals entremig, de manera que es pot donar per confirmat que continuarà en el futbol professional, a la segona A, una categoria que ha estrenat aquesta temporada però a la qual s'ha adaptat a la perfecció. Ahir, enèsima demostració. Es va avançar molt aviat gràcies a un golàs de Fran Carbia (5'), va resistir els atacs d'un rival perillós i que va topar dos cops amb els pals, i va sentenciar en el minut 89, gràcies a David Haro, poc abans del gol dels andalusos, d'Ivi en l'última acció del partit (94'). Tot seguit, l'alegria va tornar a esclatar al municipal reusenc, on jugadors i afició van celebrar en comunió una fita de gran mèrit.

Els tres jugadors baixets de la mitja punta roig-i-negra, Vitor, Carbia i Haro, molt dinàmics, van fer anar de corcoll la defensa andalusa en els primers minuts del partit. Un d'ells, Carbia, es va endur la pilota, la va protegir i va engaltar un gran xut des de fora de l'àrea que va entrar per l'escaire i va sorprendre Juan Soriano. Després del gol, i durant força estona, el Reus va tenir el duel sota control. De mica en mica, però, el Sevilla Atlético es va anar apropant a l'àrea d'Edgar Badia, amb Marc Gual, que arribava a Reus en un gran moment de forma, com a principal estilet. L'exjugador de l'Espanyol va fer lluir el porter local amb un xut ras de molt a prop en la primera gran ocasió dels andalusos (29'). El Reus va respondre amb un parell d'accions entre Haro i Carbia, sense bon final, però va ser el Sevilla Atlético el que es va continuar mostrant més incisiu fins al descans. El Reus patia perquè la mobilitat dels atacants andalusos posava en problemes la seva rereguarda, que va estar molt a prop d'encaixar l'empat. Ivi va fer una gran centrada des de la dreta i Curro va rematar de cap la pilota, que va topar amb l'arrel del pal dret d'Edgar Badia (41').

El Sevilla Atlético va continuar portant la iniciativa en l'arrencada de la segona meitat. Centrades intencionades i penetracions a l'àrea –alguna amb petició de penal inclosa– continuaven inquietant un Reus que no s'acabava de trobar còmode, sobretot perquè no tenia continuïtat quan prenia la pilota al rival. L'equip de Natxo González, però, va saber resistir i esperar el moment de la sentència. Vitor va fer una passada en profunditat que va deixar sol David Haro, que va superar el porter visitant en l'un contra un. Just abans del final, Ivi va transformar, amb un xut fort i col·locat, una falta a la frontal de l'àrea gran.

No estic gaire satisfet pel partit, però sí pel triomf, ja que ara és important vèncer. Hem sabut defensar bé i hem sigut efectius
Sabem que hem superat els 50 punts, però no celebraré res fins que no sigui matemàtic
Natxo González
entrenador del reus

Carbia, Haro i Chrisantus, protagonistes

La victòria d'ahir, gràcies a la qual el Reus va encadenar dos partits seguits guanyant a casa per primera vegada en tota la temporada, va tenir tres protagonistes destacats, sobretot els dos golejadors. Fran Carbia, autor de l'1-0, va marcar sis mesos després de l'anterior gol, contra el Nàstic el 20 de novembre. Aquell va ser el seu sisè gol, que va confirmar el seu gran inici de lliga i que va fer que renovés pocs dies després, i el d'ahir, el setè. David Haro, per la seva banda, es va estrenar ahir com a golejador. El vallesà es va perdre per lesió la primera part del curs. Per altra banda, Chrisantus, que va sortir a la segona part, va tenir els primers minuts des del desembre.