futbol

3a divisió

L'ofici de guanyar

Agafa avantatge. L'Olot, sòlid i efectiu, sorprèn l'Sporting B amb un gol d'Uri Santos en la segona meitat i s'emporta un valuós 0-1 cap a la Garrotxa. L'ascens és una mica més a prop

sporting b 0 olot 1

SPORTING B:Dani Martín; Cifre, Juan Rodríguez, Víctor Ruiz, Cordero; Cris Salvador (Ramón, 82'), Nacho Méndez, Isma Cerro (Rubén, 75'), Jaime Santos (Pedro, 60'); Pablo i Claudio.OLOT:Ginard; Blázquez (Bigas, 86'), Jose, Escudero, Micaló; Abel, Roger, Hèctor Simon; Uri Santos (Sergio, 88'), Tito Malagón (Dembo, 80') i Marc Mas.GOLS:0-1 (65') Uri Santos.ÀRBITRE:Casanova Cudeiro.T.G.:als locals Juan Rodríguez i Claudio; i als visitants Micaló, Hèctor, Abel, Ginard i Dembo.T.V.:cap.PÚBLIC:Uns 1.500 espectadors al camp número 1 de Mareo.

Encara queden 90 minuts per disputar-se i en un partit de futbol pot passar de tot, però l'Olot ha aplanat el camí del retorn a la segona B. L'equip de Calderé va complir els requisits d'un duel d'anada perfecte a fora de casa: no rebre cap gol i, sobretot, marcar per aprofitar el valor doble de les dianes a domicili. Les aturades de Xavi Ginard i haver minimitzat els errors en defensa va permetre que els olotins mantinguessin el 0-0 al descans i obrissin un nou capítol a la segona meitat, quan l'efectivitat va fer la diferència.

Amb un xut entre els tres pals n'hi ha prou per guanyar un partit. L'Olot ho va demostrar i va impartir una lliçó d'ofici al filial de l'Sporting de Gijón. S'ho va prendre com si fos una partida d'escacs i va fer notar la veterania dels seus jugadors. Conscient que l'Sporting B no perdria el temps i voldria avançar posicions massa aviat, va aguantar i va disparar en un bon moment. Li va sortir el guió desitjat.

Si bé l'Olot va disposar de la primera ocasió del partit amb una rematada de cap de Marc Mas que va sortir a prop del pal esquerre de la porteria de Dani Martín, l'Sporting B va ser qui va dominar la primera part. Va tenir més possessió de la pilota, va arribar més a l'àrea rival i va crear més oportunitats, però li va faltar el gol. La més clara la va tenir Claudio Medina quan s'havia jugat un quart d'hora amb una rematada a boca de canó que va treure Ginard amb una mà decisiva.

El mateix Claudio ho va intentar amb un xut de rosca que va fregar el pal (41') –abans també ho havia provat Jaime Santos amb una rematada desviada de tisora–, però ahir no va ser el dia del pitxitxi dels asturians. Tampoc no va poder marcar Marc Mas, però sí que ho va fer Uri Santos. El menut davanter olotí va aparèixer en el moment més oportú: en el 65', Juan Rodríguez es va equivocar en intentar desviar una centrada perillosa de Blázquez i va deixar una pilota morta a dins l'àrea que Uri va aprofitar.

Resisteixen

L'Sporting B va respondre poc després amb un xut de Pablo Fernández, però no va saber contrarestar el gol garrotxí. De fet, els jugadors de José Alberto López ja s'havien anat diluint amb el pas dels minuts. La segona meitat no va tenir res a veure amb la primera i tant la possessió com les arribades a l'àrea es van repartir molt més. El doble pivot treballador format per Abel i Roger no deixava crear Nacho Méndez i l'Sporting B va buscar l'empat a la desesperada.

El filial asturià va acabar penjant moltes pilotes a l'àrea i, com era d'esperar, va fer patir l'Olot fins al final. Ginard va aturar tots els xuts que li van arribar, Bigas va posar una cama per evitar que un xut malintencionat de Pablo anés entre els tres pals i, fins i tot, Sergio va acabar traient una pilota perillosa. Tothom es va arremangar per evitar ocasions i defensar el resultat amb dents i ungles. El 0-1 és d'or per a un Olot que diumenge que ve ja pujarà si el fa valer davant la seva afició. Només una victòria visitant amb més d'un gol de l'Sporting B destrossaria la festa olotina del retorn a la categoria de bronze del futbol estatal. El primer pas ja està fet.

En la segona part ens hem fet forts amb la possessió. Hem aprofitat una de les ocasions i hem pogut deixar la porteria a zero
Buscàvem la sorpresa amb l'Uri per dins i d'aquí ha arribat el gol. Hem estat molt centrats
Marc Cabestany
segon entrenador de l'olot
Hem de contenir l'eufòria, sabem que encara queda un partit i pot passar qualsevol cosa
Jose Martínez
central de l'olot

Uri Santos respon en el moment més oportú

De les cinc que fa que el menut davanter olotí juga a l'Olot, aquesta ha estat la temporada en què menys porteria ha aconseguit veure. Només dos gols en tota la temporada –l'un al camp del Palamós (0-2) i l'altre al camp del Manlleu (4-3) en l'última jornada de lliga– és un bagatge que ha quedat a l'ombra dels números de Marc Mas (30 gols), Sergio Álvarez (14) i Héctor Simón (9). I és que, a més, l'any que Uri havia estat a 3a amb l'Olot, el curs 2012/13, n'havia fet 14.

Ahir, però, Uri Santos, que ha anat de menys a més durant la temporada, es va poder reivindicar amb un gol a Mareo que acosta el seu equip a segona B un altre cop, només un any després de la decepció del descens. Els grans responen quan més se'ls necessita, i Uri Santos ja sap de què va això, i és que en la temporada 2012/13 ja va aconseguir un gol en la promoció d'ascens a 2a B, en la tornada de la segona eliminatòria al camp de l'Olot contra el Mairena (4-1).