Territorial

Mor Emili Vicente en un accident de bicicleta

Futbol català. L’entrenador de l’Andorra, de 52 anys, estava practicant la seva altra gran passió, el ciclisme, quan va caure per una indisposició mentre pujava el coll de la Gallina

El futbol català torna a estar de dol. L’entrenador de l’Andorra, Emili Vicente, va morir ahir mentre anava en bicicleta. El reconegut tècnic de la Seu d’Urgell, de 52 anys, va ser trobat a la carretera de Canòlic, a la zona del coll de la Gallina, després que la policia fos avisada a tres quarts d’onze del matí. Tot i que fins al lloc dels fets s’hi va desplaçar un helicòpter medicalitzat, el servei d’emergències no va poder fer res per reanimar-lo.

Vicente va morir practicant la seva altra passió, el ciclisme, pujant el coll de la Gallina, un dels ports de muntanya més durs d’Andorra, a la parròquia de Sant Julià, amb rampes de fins al 18% però que coneixia perquè ja l’havia completat en anteriors ocasions. Segons les fonts consultades, anava sol i hauria sofert una indisposició a conseqüència de la qual hauria caigut i patit un fort cop al cap. Prop de les onze del matí, un turista el va trobar al costat de la via i va avisar els serveis d’emergències, però ja no hi van ser a temps. La notícia va deixar en estat de xoc els membres de l’Andorra, tant directius com jugadors i companys del cos tècnic. Vicente entrenava des del mes d’octubre –va substituir Justo Ruiz– l’equip, al qual ha deixat molt a prop de recuperar, per primer cop des del 2002, la tercera divisió.

Una figura estimada

La notícia de la mort d’Emili Vicente va commocionar tot el futbol català, i les mostres de condol van arribar d’arreu. El tècnic de la Seu d’Urgell, una persona estimada pel seu tarannà tranquil, humil i conciliador, havia deixat sempre un bon record allà per on havia passat. “Era un gran professional i molt humil. Sabia molt de futbol i de motivar els jugadors”, va declarar el president de l’Andorra, Albert Ferrer. “Amb nosaltres ha fet una feina impressionant; va saber mantenir el gran grup de persones que hi havia al vestidor”, va afegir. Sergi Parés, secretari tècnic del Reus i la persona que el va dur al conjunt roig-i-negre ara fa tres temporades, també es va mostrar molt commocionat per la notícia: “L’Emili era una persona increïble, propera, humil i llesta, un dels millors companys amb qui he tingut la sort de fer amistat. La notícia ens ha deixat a tots destrossats.” Per la seva banda, el Lleida, club on va sobresortir com a entrenador, va fer un emotiu comunicat en el seu lloc web: “És i serà sempre història d’aquest club.”

TÈCNIC REFERENT

Emili Vicente també havia dirigit el Reus, el Lleida i el Balaguer

MOLT ESTIMAT

“L’Emili era una persona increïble, propera, humil i llesta”, recorda Sergi Parés (Reus)

L’Andorra demana l’ajornament del matx contra el Sants

En l’aspecte estrictament esportiu, la tràgica notícia arriba just la setmana abans de la darrera jornada de lliga, en què l’Andorra es trobava immers de ple en la lluita per l’ascens a tercera divisió i, després d’una reunió, el club del Principat va demanar l’ajornament del decisiu partit al camp del Sants. Abans que es prengués la decisió, la Federació Catalana de Futbol ja havia mostrat el seu suport al club pirinenc perquè prengués la decisió més convenient. Tractant-se d’una jornada unificada, la disputa de l’Horta-Lloret –els barcelonins, líders, es troben també lluitant per pujar de categoria– anirà lligada també a la decisió que es prengui en el Sants-Andorra perquè els dos enfrontaments s’haurien de jugar de manera simultània. En principi, el partit d’anada de la promoció d’ascens entre els dos segons classificats de cada grup s’hauria de disputar el cap de setmana després d’acabar la lliga, però des de la federació no es descarta la possibilitat d’ajornar el play-off una setmana si no fos possible jugar entre setmana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)