Girona

Futbol

Segona divisió A

La primera parada és a Valladolid

El Girona sabrà avui, en ple camí cap a Tarragona, si tindrà possibilitats de celebrar demà l’ascens a primera

Si el Getafe no guanya a Zorrilla, contra un rival que lluita pel ‘play-off’, els gironins en faran prou millorant el resultat dels madrilenys

“Hi ha un entorn enormement optimista, que està molt bé, i sempre em comenten que serà aquesta setmana, perquè el Getafe perdrà a Valladolid. Però, i si no perd? Hem d’estar preparats per a això.” La reflexió és de Pablo Machín, en la seva última aparició a la sala de premsa abans del partit de demà al camp del Nàstic, on el Girona té la possibilitat de celebrar ja de manera matemàtica l’ascens a primera divisió. Perquè hi hagi festa grossa, però, és indispensable que el Getafe no guanyi avui al camp del Valladolid, que està en plena lluita per accedir a les eliminatòries d’ascens.

Si els madrilenys guanyen, se situaran a dos punts i augmentaran el nivell de pressió als gironins abans de començar el duel a Tarragona. En canvi, si el Valladolid supera el Getafe, l’empat demà serà suficient perquè el Girona celebri l’ascens. I si avui hi ha empat a Zorrilla, els gironins necessitaran la victòria demà per no ajornar més la festa. És obvi que, amb un sol perseguidor en la lluita –matemàticament, el Cadis i el Tenerife encara poden assolir el segon lloc però necessiten que el Girona ho perdi tot–, l’equip posarà atenció en el duel del seu rival. Tot i que no és habitual en els partits a Tarragona, l’equip marxarà aquesta tarda. La previsió és sortir a tres quarts de 7, amb la qual cosa veuran tota la segona part del Valladolid-Getafe des de l’autocar. “Qui vulgui veure’l, el veurà. I qui no, haurà de tancar els ulls. Perquè, d’assabentats, n’estarem”, reconeixia Pablo Machín. El tècnic vol transmetre a l’equip que el més important és centrar-se en el seu partit, però no nega que esperen una alegria de Valladolid. “Ens importa molt més el que fem nosaltres, però per descomptat que ens importen tots els resultats i, quan es va acostant l’objectiu, encara més. De tota manera, nosaltres hem de centrar-nos a fer la nostra feina. Tant de bo es pugui assolir l’objectiu diumenge i, si no, a lluitar, que ja hem dit sempre que s’ha de patir per aconseguir una fita tan important.”

Com que hi ha possibilitats d’èxit, el cos tècnic s’endú tota la plantilla cap a Tarragona. El tècnic haurà de descartar tres jugadors, perquè estan descartats per lesió Sebas Coris, Rubén Alcaraz i Richy Álvarez.

L’interès del Nàstic

No només el Girona estarà pendent del partit de Valladolid. Per al Nàstic no és el mateix que el Girona afronti el duel del Nou Estadi sabent que una victòria el portarà a primera que fer-ho amb el Getafe trepitjant-li els talons. “Tindrem en compte que ells estaran més o menys pressionats en funció del resultat del Getafe, però realment no sé si és millor que guanyi el Getafe o que perdi, perquè no sé com pot afectar el Girona”, diu el tècnic, Nano Rivas, que hi afegeix: “Prefereixo centrar-me en el meu equip, perquè, passi el que passi, per a nosaltres és un partit vital.”

Des de la carretera

El Girona marxa a la tarda i veurà la segona part de Valladolid des de l’autocar

CAP A TARRAGONA

Machín ha citat tota la plantilla, amb les baixes de Coris, Rubén Alcaraz i Richy
Ens importa més el que fem nosaltres, però per descomptat que ens importa què fan els rivals
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
No sé si és millor que guanyi el Getafe o que perdi, ja que no sé com pot afectar el Girona
Nano Rivas
ENTRENADOR DEL NÀSTIC
Hi ha un entorn molt optimista i em diuen que aquesta és la setmana, que el Getafe perdrà. I si no perd? Hem d’estar preparats per a això
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA

Confien tenir a punt Maffeo i Aday

X.M.

Pablo Maffeo i Aday Benítez pràcticament no s’han entrenat aquesta setmana, però el cos tècnic confia tenir-los a punt per al duel de demà a Tarragona. “Vull pensar que podran jugar, però tampoc ho sé segur perquè no han fet res durant la setmana. No volíem forçar cap jugador abans de temps. Si ho hem de fer, és el moment de plantejar-nos-ho, però en competició, no pas per a un entrenament”, va comentar Machín. De fet, és possible que el resultat del Getafe d’avui condicioni la valoració dels tècnics sobre la idoneïtat d’alinear-los. El Girona fa aquest matí, a porta tancada, l’últim entrenament abans del partit de demà. Sense Coris, Rubén Alcaraz ni Richy, i amb tota la plantilla cap a Tarragona, Machín haurà de descartar tres jugadors a última hora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)