Nàstic

futbol

nàstic

El somriure pacient

El protagonista. Uche, que feia cinc mesos que no marcava i que només havia disputat 30 minuts en la segona volta, va revifar el Nàstic i va frustrar el Girona amb dos gols i una assistència

Si un equip té en plantilla futbolistes experimentats i de qualitat contrastada és per a actuacions com la d’Ikechukwu Uche diumenge en el Nàstic-Girona. De protagonisme decreixent, fins a desaparèixer pràcticament de l’equip en la segona volta, el davanter nigerià va tornar a ser titular quatre mesos després i va ser decisiu, amb dos gols i una assistència, en la victòria dels tarragonins (3-1), gràcies a la qual surten de la zona de descens i ara tenen la permanència a les mans. La gran actuació del nigerià va frustrar el Girona, que buscarà el punt que li falta per celebrar l’històric ascens a primera diumenge contra el Saragossa a Montilivi.

Uche, de 33 anys, va arribar a l’estiu al Nàstic per dotar-lo de poder ofensiu. En la primera volta, en què l’equip grana va rendir a baix nivell, en va ser el màxim golejador, amb cinc dianes en els dinou partits disputats. L’últim gol va ser, precisament, en el partit contra el Girona a Montilivi, el 17 de desembre. Va ser titular en els dos primers partits amb Juan Merino, però en el segon va ser expulsat de manera innocent a Múrcia, un fet que el va marcar. En un moment en què el cos tècnic i la directiva havien avisat els jugadors de l’excés de targetes vermelles, va pagar els plats trencats. A més, l’arribada en el mercat d’hivern d’un altre davanter, Manu Barreiro, també li va dificultar les coses. Així, abans del partit de diumenge, només havia disputat 30 minuts repartits en dos partits en tota la segona volta. “Pensava tenir més protagonisme, però no ha pogut ser. Som molts i no podem jugar tots. S’ha de mantenir la calma i esperar el moment”, va explicar Uche després del Nàstic-Girona, “feliç” per haver participat en els tres gols i haver aprofitat l’oportunitat donada per Nano Rivas, que va apostar per ell en el seu primer onze com a tècnic d’urgència del Nàstic. En el primer gol, Uche va fer una centrada al cap de Manu Barreiro, en el segon va sorprendre Bounou amb un xut llunyà i en el tercer es va regirar dins l’àrea per batre un altre cop el porter marroquí. Uche diu que el triomf els tranquil·litza i els dona confiança, però afirma que encara hauran de treballar. L’objectiu, guanyar els dos partits que falten per assegurar-se del tot la permanència.

EL 17 DE DESEMBRE

L’anterior gol d’Uche va ser, precisament, en la primera volta contra el Girona

LES FRASES

Pensava tenir més protagonisme, però no ha pogut ser. Ara això queda enrere i cal mirar endavant
Ikechukwu Uche
davanter del nàstic
Quan no es juga s’ha de mantenir la calma i esperar el moment. Soc feliç per haver pogut aportar en un partit molt important

Sense Dimitrievski fins al final

El Nàstic no podrà disposar del porter Stole Dimitrievski en les dues últimes jornades, ja que ha estat convocat per disputar dos partits amb Macedònia. El primer, el 5 de juny, és un amistós contra Turquia, i l’altre, l’11 de juny, és classificatori per al mundial de Rússia contra Espanya. José Perales, que ja ha acabat la lliga amb la Pobla de Mafumet, serà l’alternativa a Reina en els dos últims partits, el Tenerife-Nàstic de diumenge (a les vuit) i el Nàstic-UCAM del dissabte 10 de juny, en horari unificat a dos quarts de nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)