Reus

El club dels tranquils

Reus. L’equip roig-i-negre integra el reduït grup dels que arriben a les dues últimes jornades sense possibilitats de baixar ni d’aspirar a l’ascens. Serà, però, jutge en les dues lluites

La segona A arriba a les dues últimes jornades amb tanta emoció i tantes coses per decidir com sol ser habitual en aquesta categoria tan igualada. Només quatre equips, el Sevilla Atlético, el Reus, el Lugo i el Rayo Vallecano, no tenen possibilitats de baixar a segona B ni de lluitar per l’ascens a primera, i dos més, el campió i ascendit Llevant i el descendit Mirandés, arriben als dos últims partits de lliga sense res en joc.

El magnífic rendiment en l’any de l’estrena en la categoria ha permès al Reus arribar a les dues últimes jornades amb l’objectiu de la permanència assolit. Ho va aconseguir virtualment després de la victòria contra el Sevilla Atlético del 20 de maig (2-1) i el va confirmar matemàticament després de l’última jornada abans de sortir a jugar al Martínez Valero d’Elx, on va empatar (1-1), gràcies a la derrota de l’Alcorcón. Ara, desè amb 52 punts, té l’objectiu de mantenir les bones estadístiques fins al final –és l’equip menys golejat i no ha perdut mai per més d’un gol de diferència– i de quedar tan ben classificat com pugui. Pot aspirar a finalitzar la lliga vuitè.

Els dos últims partits del Reus, però, sí que són significatius en les dues lluites, la de l’ascens i la de la permanència, ja que els rivals dels roig-i-negres tenen coses en joc. Diumenge, a les 20 h, el Reus jugarà l’últim partit com a local contra el Valladolid, un dels equips més en forma del moment, amb una sèrie de catorze punts dels últims divuit en joc que li ha permès situar-se en la sisena posició. Embalat com està, no només aspira a jugar la fase d’ascens, sinó a fer-ho més ben classificat. L’equip castellà té, però, un sol punt de marge respecte al setè, l’Osca.

El Reus tancarà la temporada el dissabte 10 de juny a les 20.30 h al camp de l’Almeria, que lluita per evitar el descens. L’equip andalús s’ha espavilat en les últimes setmanes (dotze punts de divuit) i per això arriba als dos últims partits amb quatre punts respecte a les places de descens. L’Almeria, però, té abans un duel complicat al camp del tercer, el Getafe, on si no puntua es podria haver de jugar la salvació contra el Reus. Per sort per a l’equip de Natxo González, els nervis i la pressió seran per als altres.

RES EN JOC

El Sevilla Atlético, el Lugo i el Rayo Vallecano són els altres tres equips en terra de ningú

ELS DOS PARTITS

El Reus rebrà el Valladolid, sisè, i acabarà la lliga al terreny de joc de l’Almeria, dissetè
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)