2a divisió FEF

Per la via del sofriment

Fase d’ascens a 2a A. El Barça B fa bo l’1-2 de l’anada i jugarà l’eliminatòria clau tot i perdre per la mínima un partit que en què gairebé no va generar perill i va acabar demanant l’hora

barça b 0 (2) cartagena 1 (1)

BARÇA B:Suárez; Palencia, Marlon, Borja, Cucurella; Sarsanedas, Fali, Gumbau; Aleñá (Martínez, 87’), Marc Cardona (Carbonell, 66’) i Perea (Dani Romera, 46’).CARTAGENA:Limones; Ceballos, Moisés, Míchel Zabaco; Óscar Ramírez, Sergio Jiménez (Juanlu Hens, 87’), Rivero, Cristo Martín (Artiles, 80’), Jesús Álvaro; Arturo (Sergio García, 62’) i Germán.GOLS:0-1 (79’) Sergio García, de penal.ÀRBITRE:Sánchez Alba (col·legi aragonès).T.G.:als locals Cucurella, Sarsanedas, Palencia, Fali i Suárez; i als visitants Rivero, Arturo, Jesús Álvaro i Ceballos.PÚBLIC:4.585 espectadors.

Patint més del compte, però el Barça B va obtenir ahir el bitllet per a l’eliminatòria decisiva del play-off. La segona divisió A és avui una mica més a prop. La classificació per a la darrera fase, això sí, va deixar sensacions agredolces. Conscient que un 0-0 o un 0-1 servia, el conjunt de Gerard López va decidir no arriscar gens i l’aposta va funcionar. El Cartagena, però, va estar a punt de causar-li un disgust dels grossos. I és que un gol de penal de Sergio García en el 79 va inundar el Miniestadi de nervis. Va tocar demanar l’hora, que el partit era un caos que feia més factible un 0-2 que un 1-1. Per fortuna, el Barça B va sortir-ne indemne.

Amb un onze amb força retocs –Alfaro i Alberto Varo van caure de la llista per lesió a última hora–, el filial blaugrana va exhibir en els primers compassos el que faria tot el partit: contemporitzar. Ni més ni menys. Qui tenia l’obligació de buscar la porteria contrària era el Cartagena i als de Gerard López no els va incomodar haver de cedir la possessió al rival i buscar-ho amb un joc més directe. Una estratègia que va permetre al conjunt visitant acaparar les millors ocasions del partit. Si els murcians no van marcar va ser perquè al davant són molt dòcils. Juguen i combinen bé, però un cop travessen la línia dels tres quarts de camp, són indolents fins a desesperar. Val a dir, però, que no tot van ser flors i violes. Suárez va haver d’intervenir molt d’hora amb un xut des de la frontal de Cristo Martín i, vint minuts després, Palencia va ser salvador quan va refusar una rematada de cap que anava a gol del mateix Cristo Martín. El Barça B, per la seva banda, va intentar-ho amb una canonada llunyana de Gubmau i un contraatac en què a Aleñá li va mancar un punt d’atreviment. El maresmenc va cedir la pilota a Perea i aquest va fer una volea tova, sense perill. Es va arribar al descans amb la llauna per obrir, i això ja era una bona notícia.

Un gol i a sofrir

Segurament a cap dels dos entrenadors li va desagradar del tot la primera part, ja que Gerard López i Alberto Monteagudo van mantenir l’aposta en la represa. Així, la tendència del partit no va canviar: el Cartagena controlava la pilota –sense generar ocasions clares de perill, això sí– i el Barça B ho buscava amb joc directe i xuts llunyans. Ahir els blaugrana tenien una sola ambició: no encaixar gol. Marcar semblava opcional, i això hauria pogut causar un disgust. I és que, després de tot un segon temps sense ocasions més enllà d’una canonada made in Gumbau (50’), el Cartagena va avançar-se gràcies a un penal de Palencia sobre Sergio García que el mateix migcampista va convertir. Quedaven deu llarguíssims minuts en què es va patir moltíssim. Més pel context que no pas per les ocasions reals d’un Cartagena erràtic que, al final, va ser incapaç de fer el segon. La classificació, doncs, no es va escapar, i el Barça B torna a tenir l’ascens a les seves mans.

ELS VESTIDORS

Comprava tot el que fos passar, i ho hem fet contra un rival difícil, que ha tingut el seu moment
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B
El que importava era passar i ho hem aconseguit. Hem demostrat que sabem patir
Sergi Palencia
DEFENSA I CAPITÀ DEL BARÇA B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)