2a divisió FEF

Satisfets però autocrítics

Fase d’ascens a 2a A.El Barça B afronta l’eliminatòria decisiva centrat a mantenir el nivell competitiu però conscient del valor de recuperar la identitat

El que compta en una fase d’ascens és superar eliminatòries i pujar. Tots els altres factors, començant per la proposta futbolística, són secundaris mentre l’objectiu s’assoleixi. En un equip que depèn tant de la pilota com el Barça B, però, l’estil té una certa importància, ja que el filial blaugrana pateix sense la possessió. Això és el que li va passar en la tornada de l’eliminatòria contra el Cartagena, en què tot i cedir el control del partit al rival de forma voluntària i jugar amb ofici –l’1-2 de l’anada permetia contemporitzar– els de Gerard López van sofrir sense la pilota i gairebé tenen un disgust després que els murcians marquessin quan faltaven deu minuts per al final. És per tot plegat que les sensacions que hi havia al vestidor després del partit es movien entre la celebració per la missió complerta, i també l’autocrítica per la sensació de descontrol en algunes fases del joc.

“Som un equip que sap patir i en aquesta eliminatòria ho hem tornat a demostrar”, va dir el capità del Barça B, Sergi Palencia, que sol parlar sense embuts i també va explicar que cal millorar amb vista a l’eliminatòria decisiva: “Hem de recuperar sensacions; ens ha faltat una mica més de personalitat amb la pilota, ser l’equip que hem estat durant tota la temporada, mantenint el to de rigor competitiu que ens caracteritza.” El badaloní, això sí, creu que partits com els del play-off serveixen per créixer: “Estem aprenent-ne després de quatre partits d’aprenentatge i arribem a l’eliminatòria decisiva en condicions òptimes.”

Contra els millors, difícil

A l’hora d’explicar per què al Barça B li està costant oferir el nivell de joc que ha mostrat tota la temporada, els jugadors aporten un parell de raons més: els rivals que hi ha en les eliminatòries d’ascens són la flor i nata de segona B i, a més, hi ha molta pressió en aquests partits. “Ara t’enfrontes als millors equips de la categoria, i et costa fer més el teu joc, ja que els rivals són forts i també saben jugar bé”, analitza el davanter Marc Cardona, que afegeix: “En aquestes eliminatòries hi ha una tensió que de vegades et perjudica. Si no estàs tranquil, una passada fàcil es transforma en una passada difícil.”

LES FRASES

Estem en unes condicions òptimes, però hem de recuperar sensacions amb la pilota
Sergi Palencia
LATERAL I CAPITÀ DEL BARÇA B
Quan t’enfrontes als millors equips de la categoria et costa més fer el teu futbol
Marc Cardona
davanter del barça b

El Racing serà el darrer rival

El Barça B ja sap quin serà el seu darrer escull en la fase d’ascens, ja que la disposició dels classificats no fa necessari un sorteig. El rival serà el Racing de Santander, que va acabar segon en el grup primer. De fet, el conjunt cantàbric, que ha eliminat el Rayo Majarahonda i el Villanovense, va batallar pel títol fins l’última jornada amb la Cultural Leonesa, que és qui va superar el Barça B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)