3a divisió FEF

El Rápido de Bouzas, l’últim escull del Peralada

Fase d’ascens a 2a B. El conjunt peraladenc s’enfrontarà al segon classificat del grup 1, dirigit per Patxi Salinas, i amb la tornada a casa

El Peralada s’enfrontarà al Rápido de Bouzas en l’eliminatòria final d’ascens a segona divisió B, després que la bola dels peraladencs en el sorteig d’ahir, que es va fer a Las Rozas, fos l’última a sortir. El partit d’anada es disputarà diumenge que ve en terres gallegues i la tornada tindrà lloc una setmana després al municipal –els horaris encara s’han de confirmar.

L’últim rival del Peralada en la fase d’ascens és tot un històric del futbol gallec (es va fundar l’any 1914 i és el segon club més antic de Galícia), situat al barri pesquer de Bouzas, ara pertanyent a Vigo però que a principis del segle passat tenia ajuntament propi i una població destacable. El Rápido, dirigit pel carismàtic Patxi Salinas (com a jugador va jugar durant molts anys a primera divisió amb el Celta i l’Athletic, i com a tècnic va passar anteriorment pel Gramenet i el Sant Andreu), acumula 18 temporades seguides en la tercera divisió i enguany ha quedat segon classificat del grup 1 amb 72 punts, només superat pel filial del Deportivo de la Corunya. Pel que fa a la promoció d’ascens, el conjunt gallec ha solucionat les dues eliminatòries prèvies amb quatre victòries i sense encaixar cap gol en contra –va eliminar el Cayón (0-2 i 4-0) i posteriorment el Villa de Santa Brígida (0-1 i 1-0)–. Precisament la fortalesa defensiva ha estat una de les principals virtuts del Rápido aquest curs, ja que els de Salinas han estat l’equip menys golejat del seu grup, amb només 24 gols en contra en la lliga regular.

Amb un joc força directe i amb Pablo Carnero com a màxim golejador (15 gols en total), el Rápido juga els partits com a local a l’estadi Baltasar Pujales, de gespa artificial i amb capacitat per a un miler d’espectadors. “Acabem de tornar de Conca i ara ens tocarà un altre desplaçament molt llarg [entre Vigo i Peralada hi ha 1.278 quilòmetres de distància], però tenim la tornada a casa i estarem més descansats. El Rápido és un equip que potser no s’ajusta gaire al que ens agrada a nosaltres, pel joc i també pel camp, però ens adaptarem”, explica l’entrenador del Peralada, Arnau Sala.

LES REACCIONS

Acabem de tornar de Conca i ara ens tocarà un altre desplaçament llarg, però tenim la tornada a casa i estarem més descansats
3a ELIMINATÒRIA
Beasain - Sporting B
Ontinyent - Alavés B
Alcobendas - Lorca Deportiva
Écija - Olímpic
Badajoz - Calahorra
Náxara - Peña Sport
Unión Adarve - Atl. Malagueño
Vitoria - Atlético Astorga
Rápido de Bouzas - Peralada
L’anada es disputa el cap de setmana del 18 de juny i la tornada, el del 25.
Rápido de Bouzas
Població: Vigo, 292.817 habitants
Any de fundació: 1914
Historial: 21 temporades a tercera divisió, 18 de consecutives
Estadi: Baltasar Pujales (1.000 espectadors)
Web: www.rapidodebouzas.com
Twitter: @RapidodeBouzas
President: Manuel Seoane
Entrenador: Patxi Salinas
Dades 2016/17: 2n, amb 72 punts, 20 victòries, 12 empats i 6 derrotes, 51 gols a favor i 24 en contra
Pitxitxi: Pablo Carnero (15 gols)
1a eliminatòria: va eliminar el Cayón amb dos triomfs (0-2 i 4-0)
2a eliminatòria: va eliminar el Villa de Santa Brígida amb dues victòries (0-1 i 1-0)

EN FORMA

El Rápido és un equip que potser no s’ajusta gaire al que ens agrada, però ens adaptarem
Arnau Sala
entrenador del peralada

AMB HISTÒRIA

El Rápido ha guanyat els 4 partits de la fase d’ascens i no ha encaixat cap gol
1914
Any de fundació
del Rápido de Bouzas, el segon club més antic de Galícia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)