2a divisió FEF

Un històric al purgatori

Fase d’ascens a 2a A. El pròxim rival del Barça B, un clàssic de la primera divisió, va mantenir una intensa lluita amb la Cultural Leonesa, botxí del filial blaugrana, pel campionat del grup 1

Real Racing Club de Santander. Que aquest nom aparegui en un text que parla de la segona B és estrany. No és normal. El club cantàbric és un dels històrics del futbol espanyol. D’aquells que acumulen temporades i temporades a primera divisió. Concretament, 44. Ara, però, viu en la prosaica realitat del futbol de bronze. Està en un purgatori del qual vol sortir. L’any passat el van fulminar el Reus i el Cadis i, enguany, després d’eliminar el Rayo Majadahonda i el Villanovense, se les haurà amb el Barça B en l’eliminatòria clau. Una cita a la qual els dos conjunts arriben amb dos estats anímics gairebé antagònics: a Santander impera l’eufòria després del 4-0 de diumenge passat i, a Barcelona, tot i eliminar el Cartagena, planen els dubtes.

A diferència dels dos primers rivals dels blaugrana en el play-off, el Racing fa un futbol directe i vertical. El toc i la possessió són elements secundaris. És un equip que es tapa molt bé al darrere i després surt amb velocitat quan té la pilota. El seu entrenador, Ángel Viadero, és un home amb experiència a la segona B i ha configurat un bloc que mescla qualitat i bagatge en la categoria. El resultat de tot plegat és que el Racing va estar lluitant pel títol fins a l’última jornada amb el botxí del Barça B, la Cultural Leonesa. De fet, va sumar els mateixos punts (86), que és el rècord històric de la categoria.

El Racing, en tot cas, és un equip molt recognoscible i ha mantingut la mateixa aposta des que va començar la temporada. Juga amb un 4-4-2 clar, amb un doble pivot de caire defensiu al mig del camp i dos homes de banda que desborden bé. Caldrà vigilar sobretot l’extrem dret, Santi Jara, que és el futbolista amb més qualitat tècnica de l’equip i és un perill constant en les accions d’estratègia. A banda de Jara, destaquen els seus dos davanters, Dani Aquino i Abdón Prats. L’atac del Racing no té res a veure amb el del Cartagena, que era molt innocent. Els números així ho testimonien. La parella de puntes ha fet 39 gols. El pitxitxi de l’equip és Dani Aquino (26 dianes), però és que Abdón Prats va arribar en el mercat d’hivern i ha tingut un rendiment demolidor: ha marcat 13 gols en divuit partits.

A banda de la facilitat golejadora, el bloc destaca per la seva solvència defensiva. Iván Crespo només va encaixar 20 gols en la lliga i ha estat el porter menys batut de les tres primeres categories del futbol estatal. Val a dir, però, que en la fase d’ascens ha rebut tres dianes: una al camp del Rayo Majadahonda i dues al del Villanovense.

ELS MÉS SÒLIDS

El Racing és el que ha rebut menys gols en la lliga de les tres primeres categories estatals

Una màquina de fer gols a El Sardinero

Tot i que en l’aspecte ofensiu el Barça B té més bons números que no pas el Racing –els blaugrana han fet fins ara 86 gols i els cantàbrics, 74–, l’equip de Santander arriba al tram decisiu especialment fi, sobretot quant juga a El Sardinero. Els números que hi ha aconseguit els últims quatre mesos fan feredat. En els darrers vuit enfrontaments com a local, el Racing ha guanyat i ha fet sempre tres o quatre gols al seu rival. En total, ha marcat 28 dianes, una mitjana de 3,5 per partit. El Barça B, doncs, haurà d’estar molt i molt atent en defensa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)