2a divisió FEF

El Cornellà tanca files amb els seus jugadors

2a divisió B. El club confia en “l’honestedat” de tota la plantilla, tot i que hi ha membres que apareixen en una gravació en què es mostren frustrats perquè un partit arreglat no havia acabat com volien

L’escàndol pels partits arreglats i les apostes il·legals de l’Eldenc encara cueja i s’hi han vist involucrats altres clubs. Un dels clubs que més cops s’han vinculat al cas, sobretot per les declaracions dels jugadors de l’Eldenc a la policia, ha estat el Cornellà. Ahir, el diari El Mundo va publicar una gravació, efectuada pel jugador blaugrana Guillermo Smitarello, en què diversos futbolistes dels dos equips es lamentaven després del Cornellà-Eldenc. I és que el partit, prèviament arreglat, segons es desprèn de les converses, no va acabar amb el desenllaç desitjat (s’hauria pactat un 4-1 i va acabar 3-1). El principal problema, i d’això es lamenten els interlocutors, és que hi havia futbolistes que no sabien que s’havia acordat un resultat i d’altres que no volien participar en la martingala. Alguns se’n van adonar amb el partit ja començat i van apostar a la mitja part.

Els jugadors del Cornellà que participen en la conversa –segons les declaracions dels futbolistes de l’Eldenc a la policia– són Marcos, Pere, Devesa, David Garcia i Abraham. El club verd, això sí, vol respectar la presumpció d’innocència i els defensa. El president, Àlex Talavera, es remet al comunicat que el Cornellà va fer públic el 4 d’abril, en què manifesta que “confia plenament en l’honorabilitat i honestedat de tots els seus jugadors i membres del cos tècnic.”

Talavera parla clar: “No hi ha res, nosaltres hem col·laborat des del primer dia amb la brigada judicial d’Elda i, si hi hagués hagut alguna cosa, haurien vingut aquí a investigar i a detenir gent, i no ho han fet.” El màxim dirigent del Cornellà, això sí, admet que “una altra cosa és que s’hagin fet comentaris imprudents, això s’haurà de veure i decidir, però des del punt de vista judicial no hi ha res.” Ara, amb tot, el club ha de decidir què farà amb els jugadors que apareixen en les gravacions que publica El Mundo (cap d’ells té contracte en vigor). En aquest aspecte, Talavera no vol precipitar-se: “El que ha passat ens ha de fer reflexionar, però abans de prendre mesures vull escoltar els jugadors.”

LES FRASES

No hi ha res, ningú ha comès cap delicte; una altra cosa és que s’hagin fet comentaris imprudents
Des del primer dia hem col·laborat amb la brigada judicial. Si algú hagués delinquit, la policia hauria actuat a Cornellà, i no ho ha fet
Tot això ens ha de fer reflexionar, però abans de prendre mesures vull escoltar els jugadors
Àlex Talavera
president del cornellà
La conversa, en to informal, mostra la implicació d’alguns jugadors en les apostes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)