2a divisió FEF

futbol

sabadell

Esteve Calzada agafa el comandament del Sabadell

2a divisió B. L’excap de màrqueting del Barça lidera un grup inversor que s’ha convertit en el màxim accionista i propietari de l’entitat arlequinada

El Sabadell va completar ahir el gir de volant que va començar la setmana passada, amb el trencament de les relacions amb el grup de José García, Coe. Ahir, pels volts de les sis de la tarda, es va signar l’acord de compravenda del 63% de les accions que dominava l’empresa Viacron SA, en favor d’Esteve Calzada. L’excap de màrqueting del Barça, doncs, es va convertir en el nou màxim accionista de l’entitat arlequinada a través de l’empresa Sabarcat Partners SL, que segons va explicar, aplega inversors de diferents països.

El canvi en l’horitzó del Sabadell és radical. L’entitat arlequinada passa d’un propietari (Viacron SA) que va arribar per accident sense cap interès en el món de l’esport a un projecte futbolístic amb gent de futbol. “Avui és un gran dia per al Sabadell perquè incorporem un nou màxim accionista amb una àmplia trajectòria en el món del futbol”, va dir el president, Antoni Reguant. Calzada, exdirector de màrqueting del Barça en l’era Laporta (2002-07) i des d’aleshores propietari d’una empresa de representació de jugadors i de màrqueting (Prime Time Sport), va fer una presentació exhaustiva del seu nou projecte, que inclou l’ascens al futbol professional. “Però no volem abocar-hi diners perquè sí o per pujar immediatament. Nosaltres som conscients que aquest procés pot durar uns tres anys i en el nostre pla de negoci preveiem que ens pot costar entre tres i cinc anys”, va reconèixer. Amb tot, l’empresari té previst fer un equip competitiu des del primer dia i, malgrat que no han transcendit noms, la comissió executiva (formada pel mateix Calzada; el president, Reguant; el director general de Prime Time Sport, Bruno Batlle, i el director esportiu d’aquesta empresa, Alfredo Merino) ja ha analitzat la plantilla pròpia, les necessitats i fins i tot ha fet una selecció del perfil d’entrenadors que vol.

L’origen dels diners

Calzada és la cara visible d’una empresa [Sabarcat Partners] que té l’origen del seu capital diversificat, tal com va admetre. “Al darrere no hi ha cap xeic qatarià, ni res semblant. És un grup de diversos inversors de diverses nacionalitats i nosaltres no vincularem el club a cap país que no sigui el seu”, va admetre Calzada, que hi va afegir: “No venim a especular ni a fer un projecte amb el talonari al davant. Volem tornar a donar valor a l’entitat.”

L’acord, que es va tancar ahir a la tarda, inclou el pagament a Viacron d’una part del total de tres milions que hi va posar, més variables en funció dels èxits de l’equip.

LES REACCIONS

No venim a especular ni a fer un projecte amb el talonari al davant. Volem tornar a donar valor a l’entitat amb molta feina
El nostre objectiu és pujar, però sabem que això ens pot costar de tres a cinc temporades
Esteve Calzada
màxim accionista del sabadell

Parlaran amb José García, ‘Coe’

Des que el Sabadell va anunciar que trencava l’acord amb José García, ‘Coe’, que estava a punt de convertir-se en el nou màxim accionista, l’empresari barceloní va intentar recuperar el control del club. Tot i les diverses reunions que va mantenir per intentar fer una contraoferta al propietari del club, Coe no se’n va sortir i ara mateix és una incògnita quines mesures prendrà perquè tenia un contracte signat amb el Sabadell. “Nosaltres parlarem amb ell perquè som conscients que hi havia un acord i volem buscar solucions”, va dir Esteve Calzada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)