Girona

Futbol

L'ascens del Girona

Els retorns tenen peatge

No és fàcil. Clerc i Mojica tenen un perfil molt interessant per al carril esquerre del Girona, prioritzen jugar a primera i s’hi posen bé, però el Girona hauria de pagar traspàs als seus clubs

Tant el director esportiu, Quique Cárcel, com el mateix entrenador, Pablo Machín, ja han manifestat que el 3-5-2 no serà intocable ni marcarà de manera exclusiva la configuració de la plantilla. Els màxims responsables esportius busquen més versatilitat per no quedar hipotecats per un sol esquema, però seria molt sorprenent que de cop i volta Machín arraconés del tot el patró de joc amb el qual ha triomfat a Montilivi. En el 3-5-2 hi ha preeminència als carrils, que s’han de tornar a ocupar gairebé per complet. L’únic fix ara mateix és Aday Benítez, del qual Quique Cárcel va assegurar la continuïtat, tot i que és probable que el Girona recuperi també Pablo Maffeo, un cop acabada la segona cessió pel Manchester City. A l’esquerra, el Girona s’ha fixat en dos jugadors que ja saben què és ocupar el carril de Montilivi i que veurien bé tornar-hi, però no són operacions fàcils.

Carlos Clerc té la prioritat de continuar a primera divisió, en què va jugar amb regularitat aquesta última temporada amb l’Osasuna (25 partits), precisament després d’oferir un molt bon rendiment amb el Girona. L’exjugador de l’Espanyol té molt bona predisposició a tornar a Girona, perquè s’hi va trobar molt bé i sobretot perquè l’arribada del club a la màxima categoria el fa encara més atractiu. El problema, però, és que està lligat a l’Osasuna, que li va firmar l’estiu passat un contracte per dues temporades (expira el juny que ve). Amb el descens dels navarresos a segona A, la clàusula de rescissió de Clerc es va rebaixar, però continua sent d’una magnitud –4 milions d’euros– que representa un fre. El Girona hauria de valorar quin esforç estaria disposat a fer i quines intencions té l’Osasuna.

Mójica, el doble de car?

Una altra alternativa per al carril esquerre és Johan Mojica, que ha jugat durant la segona volta a Montilivi com a cedit pel Rayo Vallecano. El colombià ha tingut poca continuïtat, castigat per les lesions, però ha ofert un bon nivell quan ha pogut jugar en condicions. Com Clerc, Mojica veuria molt bé allargar la seva estada a Girona, i encara més després que l’equip hagi assolit l’ascens a primera divisió. Però, com passa també amb el badaloní, el Girona necessitaria arribar a un acord amb el club de Mojica. El Rayo Vallecano ja es va negar a incloure en la cessió cap opció de compra –era la voluntat del Girona– i s’hi hauria de negociar. De tota manera, el punt de partida dels madrilenys és altíssim, ja que han calcular la seva llibertat en uns 8 milions.

6
partits
amb el Girona (335 minuts) ha jugat Mojica en la segona volta. N’ha disputat 2 de sencers.

CARLOS CLERC

El descens ha fet rebaixar la clàusula, però encara és molt alta: 4 milions

JOHAN MOJICA

El Rayo no va voler incloure cap opció de compra en la cessió i s’hi hauria de negociar
25
partits
a primera ha jugat Clerc amb l’Osasuna, amb molta continuïtat durant la segona volta.

Víctor Álvarez, un exemple d’alternatives sense cost

El Girona ha de valorar tots els escenaris i tenir molt clares les opcions de jugadors que no impliquen pagar traspàs, que en un club com el de Montilivi han de ser la majoria. El primer fitxatge ja en va ser un exemple (Gorka Iraizoz va venir amb la carta de llibertat). També ho seria el lateral esquerre de l’Espanyol Víctor Álvarez, que no renovarà contracte després d’haver perdut molt de protagonista aquesta temporada (el lateral esquerre de 24 anys, que va debutar a primera amb 17, ha passat de jugar 27 partits el curs 2015/16 a jugar-ne només 4 aquesta passada temporada). Tot i això, el Girona està garbellant també el mercat internacional buscant alguna peça que encaixi en la posició de més exigència física en el dibuix de Pablo Machín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)