2a divisió FEF

El moment de les virtuts

Colpejar primer. El Barça B visita Santander en l’anada de l’eliminatòria determinant centrat a recuperar la identitat exhibida en la lliga i aconseguir un bon resultat contra un rival molt entonat

Ja només queden 180 minuts, si és que no hi ha pròrroga. Dos partits separen el Barça B del desenllaç de la temporada. De l’eufòria o de la depressió. Després d’una lliga impecable i de dues eliminatòries de play-off que han generat més dubtes que certeses, l’equip de Gerard López afronta aquesta tarda l’anada d’una cita decisiva centrat sobretot a recuperar la identitat que ha tingut els últims mesos i que s’ha anat esvaint en les últimes cites. Contra un pes pesant com el Racing, i en una olla de pressió com El Sardinero, farà falta. La qualitat hi és. I és inqüestionable. En un context com una fase d’ascens, però, fa falta alguna cosa més que quirats. Cap fred i cor calent. De les dues premisses, el filial del Barça només ha complert la segona. No falta empenta, falta ofici. L’equip ha notat massa la falta d’experiència del bloc en cites en què la pressió és màxima i això l’ha penalitzat.

Si tot fossin defectes, però, el filial blaugrana no estaria a només un parell de partits de segona A. Els de Gerard juguen avui a El Sardinero perquè van eliminar el Cartagena. Per fer-ho, s’ha de tenir també un grapat de virtuts. I aquestes són les que vol fer aflorar el tècnic granollerí, conscient que si els seus s’abstrauen de tot el neguit, són un equip difícil d’aturar. És igual que al davant hi hagi l’equip menys golejat de tota la segona B. O el que ha fet el rècord històric de punts –va acabar la lliga empatat amb la Cultural, campiona–. És igual que el Racing hagi guanyat els últims vuit partits a casa marcant tres o quatre dianes en cada cita. És igual que a El Sardinero s’hi apleguin més de 20.000 ànimes. Si el Barça B juga alliberat, té raons per ser optimista.

El domini de les àrees

Per aconseguir l’objectiu que busca l’equip, no encaixar gols i mirar de fer-ne algun per marcar la tendència de l’eliminatòria, Gerard López té molt clar que cal recuperar la precisió allà on es defineixen els partits: davant dels dos porters. Tant quan s’ataca com quan es defensa. “Afrontem la cita amb una concentració màxima per controlar tots els aspectes del joc, sobretot a les àrees”, va manifestar l’entrenador blaugrana. També caldrà una altra cosa: vigilar les pèrdues a la zona de creació. El Racing és un equip que viu del contraatac. Fa un joc pragmàtic i no s’està de romanços. Si recupera la pilota, la col·loca a l’esquena dels defenses i, els seus dos davanters a córrer. En definitiva, que trobar l’equilibri, en un context en què no és fàcil, serà la clau de tot plegat.

OLLA DE PRESSIÓ

S’han despatxat totes les entrades i hi haurà més de 20.000 aficionats a El Sardinero

Esperançats amb la tornada d’Alfaro

Els problemes al turmell de Jesús Alfaro que no li van permetre jugar el partit de tornada contra el Cartagena van suposar un maldecap per a Gerard López, que, de cara al partit d’avui, espera tenir l’atacant a punt. De la mateixa manera, el porter Varo s’ha entrenat durant la setmana després de superar les molèsties a la cuixa tot i que és probable que l’exsentinella del Nàstic es quedi a la banqueta a favor de Suárez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)