3a divisió FEF

Futbol

Fase d’ascens a segona B

El desenllaç comença a Vigo

Fase d’ascens a segona B. El Peralada visita el Rápido de Bouzas en el partit d’anada de la tercera i última eliminatòria per pujar de categoria amb l’objectiu d’obtenir un bon resultat

El Peralada visita l’estadi Baltasar Pujales de Vigo per enfrontar-se al Rápido de Bouzas en el partit d’anada de la tercera i última eliminatòria de la fase d’ascens a segona B. El desenllaç de la que és, sense cap mena de dubte, la millor temporada de la història del Peralada comença a terres gallegues, i és que els de l’Alt Empordà es troben a només 180 minuts d’un ascens a la categoria de bronze que obriria nous horitzons a l’entitat, afiliada al Girona encara no fa ni un any. El primer assalt de la gran final es preveu d’allò més dur i complicat. El Rápido de Bouzas no ha encaixat ni una sola diana en cap dels quatre partits de fase d’ascens que ha disputat fins ara. Dirigit per l’exjugador de futbol professional Patxi Salinas, el conjunt gallec va acabar en segona posició del grup 1 de tercera i, de moment, ha pogut superar còmodament el Cayón –6-0 en el global– i, posteriorment, el Villa Santa Brígida –2-0 en el còmput global–: “Hem d’aconseguir com sigui mantenir per cinquena vegada la porteria a zero. Així tindrem possibilitats de segellar l’ascens en el partit de tornada”, comenta l’entrenador del Rápido de Bouzas, Patxi Salinas, sabedor que el bon fer defensiu mostrat pels seus futbolistes ha estat clau per arribar a l’eliminatòria decisiva.

El Peralada va viatjar fins a Vigo ahir a la tarda. La plantilla dirigida per Arnau Sala i Xavi Punsí va fer la darrera sessió d’entrenament per preparar el partit durant el matí i a les sis va agafar el vol cap a Galícia. Amb més informació ja a l’abast, l’equip peraladenc es fa a la idea del tipus d’enfrontament que els espera: “Ens trobarem un equip intens que sortirà a intimidar. Practiquen un futbol directe però, a més, en la línia ofensiva disposen de jugadors amb gran qualitat que defineixen molt bé. Arribarà la pilota molt ràpid a la nostra àrea i haurem d’estar atents”, explicava el tècnic, Arnau Sala, que afegia: “Intentarem aguantar de la millor manera els primers minuts i esperem que, quan aflueixin una mica, puguem dominar i tenir opcions amb la pilota als peus.”

Ambiciós des del primer minut en què va començar la temporada, el Peralada té l’objectiu màxim d’aconseguir una victòria que li faci multiplicar les possibilitats d’ascens abans del partit definitiu al municipal: “L’objectiu és que es decideixi tot a Peralada, però intentarem guanyar a Vigo. No anirem a buscar un gol o dos, sinó la victòria. Creiem que ho podem fer, i és que, si ens hagués tocat algun altre equip més poderós a casa, diria una altra cosa, però en aquest cas no renunciem a res”, sentenciava Arnau Sala, optimista però caut i respectuós amb el contrincant: “Veig l’equip molt bé. L’apartat físic està més que superat. En aquestes moments de la temporada es tracta de preparar l’equip mentalment”, conclou Sala, que tindrà les baixes de Nacho Ruiz, Draman i Serrano, però podrà comptar amb Albert Estellés.

LA PRÈVIA

Hem d’aconseguir com sigui mantenir per cinquena vegada la porteria a zero. Així tindrem possibilitats
Patxi Salinas
entrenador del r. de bouzas
Ens trobarem un equip intens que sortirà a intimidar. Practiquen un futbol directe i en la línia ofensiva tenen jugadors molt bons
L’objectiu és que es decideixi tot a Peralada, però creiem que podem guanyar a Vigo
Arnau Sala
entrenador del peralada

L’estat de la gespa artificial, un maldecap

El Peralada es trobarà amb un Baltasar Pujales que té unes dimensions reduïdes i una gespa artificial malmesa per l’antiguitat, un hàndicap a tenir en compte: ”No és que els camps petits ens vagin malament. El nostre, de fet, és petit i aquest any hem patit en camps grans. El que ens anirà pitjor serà la superfície. Ens trobarem una gespa artificial de fa molts anys i la pilota no estarà quieta ni un segon. No hi haurà cap mena de pausa”, analitza Arnau Sala, preocupat per aquest aspecte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)