2a divisió FEF

La història també avala l’ascens del Barça B

Fase d’ascens a 2a divisió A. Tots els equips que tenien tres gols o més de diferència a favor en l’anada d’una eliminatòria de ‘play-off’ han aconseguit el pas o l’ascens de categoria

Sense més escarafalls, el Barça B només ha d’imposar la lògica per endur-se l’ascens a segona A. El conjunt blaugrana no només té a favor seu la lògica del resultat d’anada (1-4), sinó també la història, ja que no hi ha cap equip en la història del recent format de promoció d’ascens (des de l’any 2009) que hagi remuntat tres gols de diferència en l’anada. Ni a casa, ni a domicili.

Des del 2009 només hi ha cinc eliminatòries en què l’anada hagi acabat amb un resultat de tres gols o més favorable a un equip. I la gran majoria van ser plàcides en el partit de tornada per a qui va aconseguir el privilegi. Qui més va patir va ser el Guadalajara, que, tot i el 4-1 que va amarrar al Pedro Escartín, en la tornada de la segona eliminatòria del 2011 va estar a punt de veure com el Sevilla Atlètic remuntava (3-1). La resta, el global va determinar golejades escandaloses.

Amb cautela

D’altra banda, en eliminatòries definitives, no és gens habitual que estiguin tan desequilibrades com va demostrar el Barça contra el Racing en el partit d’anada. Des de l’any 2009, la gran majoria de terceres eliminatòries (13/14, un 93%) s’han decidit per dos gols o menys de diferència en el resultat global, fins al punt que el 28% d’aquestes eliminatòries (4/14) s’han desempatat pels penals o pel valor doble dels gols a camp contrari. L’última, quan el Lleida va caure el curs passat a Sevilla en la tanda dels onze metres. Igualtat i tensió màxima.

Els blaugrana, però, no volen confiances i són prudents. “Hem d’intentar ser humils i preparar el partit al màxim de les nostres possibilitats”, reconeix l’entrenador, Gerard López. “Encara queden 90 minuts i ells són un equip molt fort; per tant, hem d’anar amb cautela en el partit de tornada”, admet el capità Palencia. “Als jugadors no se’ls escaparà per relaxació o per pensar-se que està tot fet. Hi ha molta il·lusió i moltes ganes de rematar-ho”, hi afegeix Gerard.

ELS PRECEDENTS AMB EL NOU FORMAT (DES DE LA 2008/09)

Guadalajara-Sevilla B 4-1
2a fase (curs 10/11). Global: 5-4
Cadis-Madrid 0-3
1a fase (11/12). Global: 8-1
Eibar-l’Hospitalet 3-0
3a fase (12/13). Global: 4-0
Ferrol-Osca 0-4
2a fase (14/15). Global: 0-6
Racing-Reus 0-3
Fase de campions (15/16). Global: 0-4
93%
de les eliminatòries definitives
s’han decidit per dos gols, o menys, de diferència en el global.
57%
de les eliminatòries definitives
s’han decidit per un gol, o menys, de diferència en el global.
1
eliminatòria definitiva
va ser sentenciada en l’anada (3-0, de l’Eibar contra l’Hospitalet).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)