Les estadístiques, favorables al Peralada

Fase d’ascens a 2a B. Als empordanesos els valdrien 19 dels 21 resultats a casa aquest curs. El Rápido pujaria en nou casos i en dos més forçaria la pròrroga

El Peralada està a només 90 minuts de poder pujar a segona B per primera vegada en la seva història. El conjunt altempordanès va aconseguir empatar a un gol al camp del Rápido de Bouzas en el partit d’anada de l’eliminatòria final, un resultat que dona un lleuger avantatge als peraladencs, però que no permet cap mena de relaxació. És per això que l’equip dirigit per Arnau Sala continua preparant el duel de tornada amb la màxima concentració, sabent que els de Patxi Salinas no posaran les coses gens fàcils i lluitaran fins al xiulet final. Tot i així, el gol marcat a camp contrari i el suport de l’afició peraladenca que s’espera per diumenge (a les 18.15 h i retransmès per Esport3) són dos aspectes que juguen a favor dels locals. Pel que fa a les estadístiques, diuen que al Peralada li valdrien 19 dels 21 resultats que ha fet a casa aquesta temporada –tenint en compte tant la lliga com la fase d’ascens–, mentre que el Rápido pujaria a la categoria de bronze si repetís nou dels seus partits a domicili i en dos més forçaria la pròrroga (va sumar dos 1-1 durant el campionat regular).

El municipal, un fortí

El Peralada ha demostrat ser un equip d’allò més fiable a casa aquesta temporada. Els números parlen per si sols, i és que els blanc-i-verds van ser el millor equip com a local en el grup català amb 47 punts –un més que l’Olot– amb 15 victòries, 2 empats i 2 derrotes (41 gols a favor i només 8 en contra), i no perden un partit a casa des del gener passat, contra el Vilassar de Mar en el partit corresponent a la jornada 22 (0-1). La gran trajectòria dels peraladencs a casa va continuar en la fase d’ascens, amb dues victòries incontestables contra el Móstoles (2-0) i el Conquense (3-0), respectivament, amb cinc gols a favor i deixant sempre la porteria a zero.

D’altra banda, el Rápido ha tingut un rendiment força irregular aquest curs a camp contrari (26 dels 72 punts que va sumar en la lliga), tot i que també va tenir una ratxa de vuit partits sense perdre a domicili i en la fase d’ascens compta els partits per victòries lluny del Baltasar Pujales: 0-2 al camp del Cayón i 0-1 amb el Villa de Santa Brígida.

Villa Santa B. - Rápido (p.) 0-1
El Peralada, el millor local del grup 5, només ha perdut dos partits a casa en tot el curs