2a divisió FEF

El doble repte de Gerard

Fase d’ascens a 2a A. El tècnic del Barça B espera assolir demà l’ascens i complir els dos objectius personals: dur l’equip a segona divisió i haver contribuït en la formació de futbolistes

Gerard López no vol parlar en clau d’ascens. Ahir va deixar-ho claríssim. “Els temes de futur, els abordarem un cop hagi passat el partit”, va dir en la prèvia del Barça B-Racing de demà (20.15 h), en què els blaugrana ho tenen tot encarrilat per acabar la temporada celebrant un salt de categoria. Amb l’1-4 de l’anada, només una catàstrofe privaria els blaugrana de l’ascens a segona. El missatge que va transmetre el tècnic, doncs, va ser d’il·lusió i prudència. Ningú no es refia d’un Racing que fa quinze dies, en la tornada de la segona eliminatòria, va remuntar amb un 4-0. Ara bé, ni el Barça B és el Villanovense, ni el partit es juga a El Sardinero. Tot i això el missatge és simple: “Queda poquet però l’ascens encara no està fet, arribem al partit amb cautela, perquè el rival està ferit i això el fa doblement perillós.”

Gerard espera que el desenllaç sigui feliç perquè, en l’aspecte personal, això li suposaria haver complert els dos objectius que va marcar-se quan va arribar, fa dos estius. “Aquí tenim un doble repte: un de resultadista, que és dur l’equip al més amunt possible, i un altre de formatiu, que és veure com els jugadors han crescut i han millorat”, explicava el vallesà, que afegia: “El segon considero que ja l’he complert, veient els jugadors que han anat jugant amb el primer equip, i ara em falta assolir el primer, i espero fer-ho diumenge.”

Un escenari ideal

El Barça B competint a segona A, amb un eventual tercer filial a segona B –això encara no està concretat– és el context desitjat per tothom en el club. Gerard té molt clar que, pel que fa a la formació, aquest escenari seria ideal. “En una categoria professional jugues en grans camps i davant de grans aficions, i hi ha un nivell de jugadors que fa que el pas del filial al primer equip sigui menor que entre segona B i primera”, va dir el tècnic granollerí, que entén que aquesta és una prioritat per a l’entitat: “Ningú em va dir, «has de pujar», però com a gran coneixedor de la casa i culer des de petit, intento que el Barça estigui tan ben situat com sigui possible per assegurar el futur de molts jugadors i perquè aquest futur estigui al més a prop de primera possible.” Tot això és qüestió d’hores. L’eliminatòria està encarrilada i ara es tracta de no deixar que s’escapi: “La il·lusió que hi ha és espectacular, ho donarem tot perquè sabem que per al club aquest repte és molt important.”

LES FRASES

Queda poquet però l’ascens encara no està fet, arribem al partit amb cautela, perquè el rival està ferit i això el fa doblement perillós
Tenia un doble repte: dur l’equip al més amunt possible i veure com els jugadors han crescut. Ara em falta tancar el primer
Competir en una divisió professional és important: fa que el pas del filial al primer equip sigui menor
Gerard López
ENTRENADOR DEL BARÇA B

Parlar de la renovació, “un cop d’efecte”

Gerard va referir-se al seu futur en la prèvia de la setmana passada i va anunciar que la seva renovació estava feta i que només faltava fer-la oficial. Ahir, però, l’entrenador blaugrana no va voler parlar més del curs que ve. De fet, si fa vuit dies ho va fer, assegura, és per una qüestió estratègica. “Volia posar els jugadors de manera òptima per afrontar el partit a Santander, intentant aïllar-los de qualsevol tema que no fos el partit, i ho vaig aconseguir”, diu el vallesà, que afegeix: “Va ser un cop d’efecte al vestidor, i de cara a la tornada no hi ha d’haver cop d’efecte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)