Girona

Futbol

Primera divisió

Un mapa que fa molt de goig

El Getafe va aconseguir ahir l’ascens (3-1) i va completar la llista dels vint equips que jugaran a primera la temporada que ve

Sense l’Sporting ni l’Osasuna, es visitaran dues comunitats autònomes menys que durant l’últim curs

El Getafe es va guanyar ahir l’última plaça de 1a divisió per a la temporada que ve en superar el Tenerife 3-2 en el global de l’eliminatòria final. Amb aquest ascens, per tant, ja es coneixen els vint escenaris que podran gaudir de l’elit del futbol estatal a partir del mes d’agost.

Dues comunitats menys

El descens de l’Sporting i l’Osasuna ha provocat que Astúries i Navarra es quedin sense futbol de primera. Això farà que aquesta temporada el mapa dels equips quedi molt més concentrat, ja que els tres equips que han aconseguit l’ascens –Llevant, Girona i el Getafe– l’únic que han fet és engreixar la quota de les seves respectives comunitats.

En aquest sentit, el Girona permet fer un pas endavant a Catalunya, que se situa a l’alçada de les grans comunitats amb tres representants: el Barça, l’Espanyol i el mateix Girona. Només superarà Catalunya el País Basc i la Comunitat de Madrid, que lideraran el rànquing després de mantenir els seus quatre equips (Athletic de Bilbao, Alavés, Eibar i Real Sociedad, el País Basc; i el Real Madrid, l’Atlético, el Leganés, i ara, el Getafe, la Comunitat de Madrid). Amb tres equips d’una mateixa comunitat també hi haurà Andalusia –el curs passat n’eren quatre però el Granada va baixar– i el País Valencià –gràcies a l’ascens del Llevant–. Els territoris amb menys representació a primera seran Galícia, amb dos, i les illes Canàries, amb un de sol.

Els escenaris, imponents

Després de passar per camps amb molt poca capacitat, com el Nou Municipal de Reus (4.700 espectadors) i El Alcoraz de l’Osca (5.500), aquesta temporada el Girona podrà tenir el plaer de visitar els millors camps de l’estat. El Santiago Bernabéu, el Camp Nou i el Wanda Metropolitano, que, juntament amb Montilivi, és l’únic camp que no ha viscut cap partit de primera, ja que està en construcció, seran el gran atractiu. A més, en cap d’aquests tres escenaris el Girona hi ha jugat mai un partit oficial, com tampoc ho ha fet a Mestalla, a l’RCDE Stadium ni a La Rosaleda, que són els camps on els gironins debutaran.

En canvi, en altres grans estadis com San Mamés i el Ramón Sánchez Pizjuán, el Girona ja hi ha pogut jugar a segona A contra els respectius equips filials de l’Athletic Club i el Sevilla, però aquesta temporada els podrà gaudir en plenes condicions, amb els camps plens a vessar.

LES ESTRENES

Montilivi (Girona) i el Wanda Metropolitano (Atlético) debutaran com a camps de primera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)