3a divisió FEF

futbol

peralada

El Peralada, a les portes

Una llàstima. L’equip d’Arnau Sala empata 2-2 contra el Rápido i es queda a un sol gol de l’ascens a 2a B. Els empordanesos van merèixer més en un partit boig

PERALADA 2 (1) R. BOUZAS 2 (1)

PERALADA:Gianni, Chele, Vallho, Estellés, Carbonell, Djak Traoré, Carbó (Higón, 78’), Boniquet, Cesc Clotet, Coro i Ernest Forgas (Javi Sánchez, 69’).RÁPIDO DE BOUZAS:Diego, Varela (Nico, 56’), Xisco, Vieytes, Coti, Iago Pérez, Diedo Diz, Pereira (Juanma Torres, 66’), Tomás (Pardavila, 58’), Youssef i Pablo Carnero.GOLS:0-1 (34’) Pablo Carnero. 1-1 (35’) Boniquet. 2-1 (53’) Coro. 2-2 (61’) Diego Diz.ÀRBITRE:Baño Solero.T.G.:als visitants Coti, Carnero i Diego.T.V.:Cap.PÚBLIC:Uns 1.500 espectadors al municipal de Peralada.

El Peralada es va quedar amb la mel als llavis tot i merèixer molt més. El conjunt dirigit per Arnau Sala va empatar a dos gols en el partit de tornada de la final contra el Rápido de Bouzas i es va quedar a una sola diana de pujar a segona B. Va ser un partit boig amb constants alternances en el marcador, però el resultat final va acabar donant la glòria als gallecs, que van fer bo l’1-1 aconseguit en l’anada. D’aquesta manera el Peralada va tancar una temporada que, tot i ser per emmarcar, va acabar sense el premi gros.

Sense descans

El partit va començar intens, sense treva, amb la possessió repartida, com també les imprecisions. El primer xut va ser per al Rápido mitjançant el seu màxim golejador, Pablo Carnero, que va fer intervenir per primera vegada el porter Gianni Cassaro. A poc a poc el Peralada va dominar i ben aviat va disposar de la primera ocasió clara. La va tenir Coro, que va aprofitar una bona centrada de Cesc Clotet per la banda esquerra per rematar des del punt de penal, però finalment un defensa va enviar la pilota a córner. Pereira també ho va provar per part del conjunt dirigit per Patxi Salinas –va atrapar Gianni–, en un tram de partit amb molt de joc al mig del camp i poques arribades.

Després Ernest Forgas va tenir l’1-0 a les botes quan, a porteria buida, va fallar un xut des de tres quarts de camp després de guanyar una pilota dividida al porter Diego, que havia sortit de la seva zona de confort. I del possible 1-0 es va passar al 0-1 amb un golàs de Pablo Carnero, que va superar de vaselina Gianni amb un xut de lluny (34’). La reacció del Peralada va ser immediata, i és que Boniquet va empatar només un minut més tard definint dins l’àrea –amb driblatge previ inclòs– després d’una altra bona acció de Clotet per l’esquerra (35’). Llavors el setge peraladenc es va intensificar, encara que el marcador no es va moure més abans del descans. L’1-1 ho deixava tot obert i feia preveure una segona meitat d’allò més emocionant.

No en fan prou

La segona part va continuar amb les pulsacions altes i ben aviat el Peralada es va avançar mitjançant Coro, a pilota aturada. El mitjapunta va xutar una falta lateral que Estellés va intentar rematar, la qual cosa va despistar decisivament el porter, que la va veure passar fins al fons de la xarxa (53’). El Peralada havia capgirat el resultat i això li donava confiança per anar a buscar el tercer gol, mentre que el Rápido tornava a estar obligat a marcar per revertir l’eliminatòria. Els gallecs practicaven una pressió alta tot intentant dificultar la sortida dels locals, i fruit de la insistència el conjunt de Bouzas va obtenir el premi del 2-2. Pardavila va fer lluir-se Gianni en primera instància, el porter va enviar la pilota al travesser, i Diego Diz va aprofitar el rebuig per rematar l’acció (61’).

Encara quedava mitja hora per endavant, però la tensió ja era màxima. Clotet continuava sent un malson per als visitants –Forgas no va arribar per centímetres a una centrada seva– i Carbó ho va intentar de llarga distància, abans que es reclamés un penal sobre Javi Sánchez que l’àrbitre no va assenyalar. El Peralada empenyia de valent, mentre que el Rápido ho basava tot al contraatac i a destruir el joc a còpia de faltes i de perdre temps. Els minuts anaven passant i res no canviava, i així es va arribar al temps afegit. En els minuts addicionals els centrals Vallho i Estellés van disposar de dues ocasions claríssimes dins l’àrea, però la sort no va acompanyar els blanc-i-verds, que van acabar claudicant.

EL PRIMER TEMPS

El Rápido va marcar primer (34’) i Boniquet va empatar de forma immediata (35’)
SPORTING B-Beasain
5-2
Alavés B-ONTINYENT
3-0 (p.)
LLORCA D.- Alcobendas
3-1
Olímpic - ÉCIJA
1-1 (p.)
Calahorra - BADAJOZ
1-2
PEÑA SPORT - Náxara
3-1
Malagueño - U. ADARVE
4-2
Astorga - VITÒRIA
2-1
Peralada - R. BOUZAS
2-2

LA REPRESA

Coro va avançar els locals, però Diz va marcar el 2-2 i va fer bo l’1-1 de l’anada

2 gols en contra el dia menys indicat

El Peralada va perdre ahir l’eliminatòria final d’ascens contra el Rápido de Bouzas tot i no perdre cap dels dos partits. Van acabar decidint els dos gols que van marcar a camp contrari –en l’anada al Baltasar Pujales el resultat va ser d’1-1–, els de Patxi Salinas, que van valer el valor doble que tenen les dianes a fora en aquests tipus d’enfrontaments. El Peralada, molt sòlid a casa durant tota la temporada –l’equip d’Arnau Sala va ser el millor local del grup 5, amb només dues derrotes al municipal en tot el curs–, no encaixava dos gols a casa des de finals de novembre, quan va perdre a casa contra el Vilafranca (2-3) en la jornada 15.

D’altra banda, David Corominas, Coro, va marcar ahir el seu divuitè gol de la temporada, quatre dels quals en la promoció d’ascens. El mitjapunta ha estat, de llarg, el jugador més inspirat dels peraladencs en atac.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)