2a divisió A

Una quota ja habitual

El lloc del Girona. Amb l’ascens del Barça B, Catalunya continuarà tenint tres representants competint a segona divisió A, un fet que s’ha convertit en usual les últimes campanyes

La rúbrica de l’ascens del Barça B ahir al Miniestadi farà que la representació catalana a segona divisió A no es ressenti de l’històric salt a primera que va fer el Girona fa tres setmanes. Continuarà havent-hi tres equips del Principat a la categoria de plata del futbol estatal, ja que el filial blaugrana acompanyarà el Reus i el Nàstic, que aquesta temporada han aconseguit la permanència. La fórmula dels tres representants, amb tot, s’ha tornat la més habitual de les últimes campanyes, ja que en sis de les darreres vuit hi ha hagut tres equips catalans a segona A. El Girona, el Barça B, el Nàstic i el Sabadell han estat els actors principals aquestes temporades, però també han irromput dos clubs que no coneixien la categoria: el Llagostera, ja descendit, i el Reus.

Lluny queden, doncs, aquells primers anys de segle, ja fa més d’una dècada, en què, al futbol català, li costava Déu i ajuda passar el sedàs de la segona B al futbol professional. Fins i tot, hi va haver un curs, el 2006/07, en què, amb el Nàstic a primera i el Lleida a segona B, cap català va competir en la categoria de plata. Una situació que contrasta amb la que es va viure a finals dels vuitanta i principis dels noranta, amb temporades amb fins a cinc equips del Principat a segona A.

El Barça B, el Reus i el Nàstic, amb tot, competiran en una lliga amb set canvis respecte a la temporada passada. Arriben des de primera l’Sporting de Gijón, el Granada i l’Osasuna, i pugen de segona B, més enllà del filial blaugrana, la Cultural Leonesa, el Llorca i l’Albacete. Ja no hi seran els ascendits Llevant, Girona i Getafe, ni els descendits, UCAM, Mallorca, Elx i Mirandés.

L’Albacete també torna a segona A

L’Albacete va ser l’altre equip que ahir va confirmar el seu ascens juntament amb el Barça B. El conjunt manxec va fer bo el resultat favorable que va aconseguir a Mestalla la setmana passada (0-1) i després d’empatar a zero contra el València Mestalla va certificar el seu retorn a la categoria de plata, només un curs després de baixar. El gol del català Eloy Gila en el partit d’anada ha acabat sent clau per a l’Albacete, campió del grup 2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)