Girona

futbol

girona

Un més dins del City Football Group

Un cop es confirmi la compra de la major part de l’accionariat per part del City Football Group, el Girona passarà a formar part d’un entremat futbolístic que no ha parat de créixer des que el xeic Mansour bin Zayed Al Nahyan va adquirir la propietat del Manchester City el 2008. I és que des que el multimilionari àrab va fundar aquest conglomerat empresarial el 2013, el grup ha apostat per anar absorbint clubs d’arreu del món amb la intenció de crear un imperi futbolístic que pugui controlar i formar joves promeses de qualsevol lloc del món per poder treure’n rendiment tant en l’aspecte esportiu com econòmic.

A còpia de talonari

Actualment la base del City Football Group la formen els quatre equips que en els últims anys el conglomerat empresarial ha anat adquirint en propietat: el Manchester City (Anglaterra), el New York City (Estats Units d’Amèrica), el Molbourne City (Austràlia) i el Club Atlético Torque (Uruguai). En aquests equips, els dirigents del grup tenen la capacitat de fer i desfer al seu gust, ja que en són màxims accionistes. De fet, el City Football Group té el 100% de la propietat de tots, excepte del New York City, del qual els Yankees de beisbol tenen el 20% restant. El Girona, per tant, ampliaria aquesta base a cinc equips i es convertiria en el primer lligam del Mancester City a Europa.

A banda dels equips dels quals el grup és propietari també forma part de l’entremat el Yokohama Marinos japonès, ja que tot i ser propietat de Nissan, el City Football Group en té el 20% de les accions.

Acords per créixer

Més enllà dels clubs que formen part del conglomerat empresarial, el City Football Group també ha anat treballant al llarg dels anys una sèrie de vincles i col·laboracions amb altres clubs per tal de buscar un benefici comú –el Girona fins ara ha tingut aquest perfil–, ja sigui per formar futbolistes, entrenadors o col·locar jugadors cedits, com és el cas del NAC de Breda holandès, que aquests últims dies ha incorporat cedit del City, entre d’altres, el central Pablo Marí, que ha jugat al Girona aquest últim curs.

Propietari
Manchester City FC (ENG) 100%
Any d’adquisició: 2008
New York City FC (EUA) 80%
Any d’adquisició: 2013
Melbourne City FC (AUS) 100%
Any d’adquisició: 2014
Club Atlético Torque (URU) 100%
Any d’adquisició: 2017
Accionista
Yokohama Marinos (JAP) 20%
Any d’adquisició: 2014
Col·laboracions
Associació de Futbol de Ghana
Any de l’acord: 2013
Long Island Rough Riders (EUA)
Any de l’acord: 2016
NAC Breda (HOL)
Any de l’acord: 2016
Atlético Nacional (VEN)
Any de l’acord: 2017
San Antonio FC (EUA)
Any de l’acord: 2017
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)