Territorial

Futbol català

Lleida no abandona el dol

Futbol català. Un mes després del traspàs d’Emili Vicente, el futbol de la demarcació plora la mort d’Antoni Palau, el futbolista que més temporades (15) ha jugat a la Unió Esportiva Lleida

El futbol lleidatà plora la mort d’Antoni Palau, la gran referència local de l’època més reeixida de la Unió Esportiva. Palau, que és el jugador que més temporades ha jugat al Lleida, va morir dimarts al vespre a causa d’un atac de cor als 53 anys. Aquest traspàs s’afegeix a la tràgica mort d’Emili Vicente, de 52 anys, que va morir a finals del maig passat també per un atac de cor.

Antoni Palau (Torrefarrera, 1963) va ser un dels símbols de l’etapa més reeixida del futbol lleidatà, amb la Unió Esportiva establerta en el futbol professional; va arribar a la primera divisió el 1992/93. Tot i que Palau només va disputar sis partits en la màxima categoria per culpa d’una lesió, va ser un símbol de l’època i va estar a l’entitat quinze temporades (1981-1996). “Tècnicament era un gran futbolista, destacava especialment des de l’interior dret i també tenia una gran disciplina”, rememora el seu entrenador durant tres temporades (1985-1988), Jordi Gonzalvo, amb qui el Lleida va arribar a quarts de final de copa en el seu primer any, va pujar a segona A en el segon i va acabar sisè classificat en la categoria de plata en el tercer. “En guardo un record meravellós com a persona. Sempre reia, era molt innocent però tenia una gran alegria per a la vida. Encara recordo com alguns jugadors com ara Azcona li feien bromes i ell sempre picava, però dintre d’un gran ambient que hi havia en aquell equip”, afirma el tècnic.

Com a entrenador

Després de quinze temporades al Lleida, Palau es va retirar el 1996 i va passar a fer tasques de coordinació en la base del Lleida, una feina que combinava amb la de delineant. “A banda del futbol, jo tenia una gran amistat amb ell per la seva activitat professional i era una persona que es feia estimar”, explica el president de la FCF, Andreu Subies. En l’etapa de president al Benavent, Subies va confiar en Mauro Ravnic i Toni Palau com a entrenadors de l’equip, que va arribar a tercera divisió: “Una persona sempre molt predisposada a ajudar i a treballar en el que fes falta. Es portava bé amb tothom, una característica molt difícil en el món del futbol.”

LES REACCIONS

Era una persona fantàstica que es deixava estimar i molt predisposada a ajudar
Andreu Subies
president de la fcf
Tècnicament era un gran futbolista, destacava molt i també tenia una gran disciplina
Jordi Gonzalvo
entrenador de futbol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)