Girona

Futbol

Segona divisió B

El Girona apostarà per un Peralada molt jove a 2a B

Filial. La RFEF confirma que el club xampanyer jugarà a la categoria de bronze i dona el tret de sortida a la reconstrucció de la plantilla, que ara té divuit jugadors, però que s’ha de rejovenir

La RFEF va confirmar ahir el que ja tothom sabia, que el Peralada jugarà aquesta temporada a 2a B. La notícia, tot i ser tan esperada, carrega de feina la direcció esportiva del Girona, que ja ha de començar a treballar per confeccionar una plantilla en què només hi ha segures les baixes de Pau Ribas, Nacho Ruiz i Higón, que acabaven contracte, i de Marc Carbó, a qui el club ha acceptat la petició de rescindir l’any que li quedava (té encaminat el fitxatge amb el Llagostera). Per tant, ara hi ha 18 jugadors amb contracte (en alguns casos l’ascens ha comportat la renovació) i és inevitable que en els pròxims dies hi hagi algunes sortides. “Continuarà un gruix important de la plantilla, però hi ha jugadors que no han respost com esperàvem, o casos en què tenim les perspectives posades en altres jugadors i, per tant, haurem de treballar per buscar solucions”, analitza el secretari tècnic del Girona i del Peralada, Ivan Hammouch, que té molt clar que s’ha de construir un equip de jugadors molt joves i de gran potencial.

Amb la mirada a Montilivi

“Hem de buscar jugadors que vulguin créixer dins del nostre projecte; és a dir, que siguin sub-23 i que apostin per jugar a 2a B, però que tinguin potencial i que en un moment donat puguin arribar a jugar en el primer equip”, valora Hammouch. En aquest sentit, ja hi ha el cas del porter José Aurèlio Suárez, que, tot i treballar amb el primer equip, el més habitual serà veure’l competir en el Peralada el cap de setmana. “Ve com un porter importantíssim que pot acabar en el primer equip, però aquesta temporada podrà respirar la primera divisió mentre juga a 2a B, i si ha de jugar en el Girona respondrà de manera excel·lent”, analitza el badaloní.

La manera com ha arribat l’ascens i sobretot la data en què estem seran uns esculls contra els quals el Girona també haurà de lluitar i resoldre’ls si vol acabar construint la plantilla que es té en ment. “Aquest retard ens complicarà les coses perquè altres equips han avançat feina, però ja fa molts mesos que estem observant jugadors i n’hi ha alguns que ja han acceptat altres ofertes, però tenim opcions per les quals haurem d’apostar”, assegura Hammouch.

En la línia de la joventut, els primers que es podran guanyar el lloc seran Pol Blay, Èric Torres, Carles Puig, Aleix Arenas i Guillem Rodríguez, que el curs passat van acabar l’etapa juvenil a divisió d’honor en el Girona.

Un retard conegut

El Girona ja sap el que és gestionar el filial a corre-cuita, ja que la temporada passada es va trobar en la mateixa situació i no va acabar tenint incidència en el resultat final. “Queden pocs dies per començar a competir, però tinc plena confiança en la direcció esportiva del Girona i estic segur que hi haurà un equip competitiu, en què ja tenim experiència. Ara s’ha de fer un pas important i incorporar sub-23 de qualitat”, analitza l’entrenador del Peralada, Arnau Sala, que quedarà en un segon pla en la reestructuració de la plantilla: “Jo només opino quan em demanen l’opinió, però són ells els que tenen el coneixement del que hem d’intentar fitxar.”

LES VALORACIONS

Amb contracte
PORTERS
JOSÉ Aurelio SUÁREZ* 21 anys (sub-23)
GIANNI Cassaro 25
RICHI Paz 24
DEFENSES
Albert ESTELLÉS 24
CHELE 22 (sub-23)
PABLO CARBONELL 23
Marc VALLHO 30
MIGCAMPISTES
DJAK Traoré 22 (sub-23)
JORGE Marta SUREDA 20 (sub-23)
VÍCTOR ALONSO 22 (sub-23)
Xavi BONIQUET 27
David SERRANO 22 (sub-23)
JAVI SÁNCHEZ 20 (sub-23)
Sergi ÁLAMO 18 (sub-23)
DAVANTERS
David COROminas 31
Draman KONARÉ 22 (sub-23)
CESC CLOTET 22 (sub-23)
ERNEST FORGAS 23
Baixes
PAU RIBAS 26
Marc CARBÓ 23
NACHO RUÍZ 23 José HIGÓN 26 *José Aurelio Suárez treballarà en la dinàmica del primer equip, però tindrà fitxa del Peralada i sempre que no vagi convocat amb el Girona estarà a disposició d’Arnau Sala.
Queda poc temps per competir, però tinc plena confiança en la direcció esportiva del Girona
Arnau Sala
entrenador del peralada
Aquest retard complicarà les coses, però ja fa mesos que treballem i tenim jugadors controlats
Ivan Hammouch
secretari tècnic del girona
Hem de buscar jugadors sub-23 que apostin per jugar a 2a B, però que puguin ajudar el primer equip si cal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)