2a divisió FEF

El Peralada completa el mapa de la categoria

2a divisió B. La FEF confirma que el filial del Girona competirà a la categoria de bronze i fa la primera proposta de grups, la més lògica

La confirmació del Peralada com a nou equip de segona B va permetre a la Federació Espanyola de Futbol presentar la possible composició dels grups de segona B amb vista a la temporada 2017/18. La lògica s’imposarà i la proximitat, sempre que sigui possible, ha estat el fil conductor per argumentar com ha quedat cadascun dels quatre grups de la categoria de bronze. La proposta que va fer ahir la comissió de segona B de la FEF haurà de ser aprovada per l’assemblea de clubs el 20 de juliol. Un tràmit.

En el grup tercer, els set equips catalans han estat agrupats amb els set valencians i els quatre balears, a més dels dos equips aragonesos. L’ascens als despatxos del Peralada –en el lloc del Gavà– i de la Peña Deportiva –en el lloc del Mallorca B– completarà una de les competicions més polaritzades dels últims temps, amb equips amb passat a Europa, com ara el Mallorca, combinats amb d’altres de més modestos, com ara el Formentera.

Tot i mantenir-se el mateix repartiment territorial, només repetiran un 60% dels equips del grup. Els set descensos i l’ascens del Barça B faran que la competició canviï de fesomia en gairebé la meitat dels seus participants; un fet, però, que no afectarà les superfícies dels terrenys de joc, un dels trets característics del grup tercer, amb certa equitat entre els terrenys de joc de gespa natural (11) i els de gespa artificial (9). I és que han desaparegut cinc camps de gespa natural respecte al curs passat (Miniestadi, Bòbila, Son Bibiloni, Bunyol i Sant Adrià) però s’hi han incorporat cinc més (Son Moix, Martínez Valero, Olot, Sa Pobla i la Ciutat Esportiva del Saragossa). Això sí, el Llagostera passarà de Palamós (natural) al Municipal llagosterenc (artificial).

El Gavà es rendeix

Després que la FEF confirmés ahir que el Peralada jugaria oficialment a la segona divisió B, el Gavà ja ha assumit que l’any que ve jugarà a la tercera divisió. En aquest sentit, el club pensa fer una roda de premsa avui per comentar el procés de canvi de categoria. Si no hi ha cap novetat, el club comunicarà oficialment que Joan Mármol (Palamós) dirigirà l’equip a la tercera divisió.

NOUS RIVALS

Un 40% dels clubs canvien respecte a la temporada passada

REPARTIMENT

Catalunya (7), País Valencià (7), Balears (4) i Aragó (2), de nou, en el mateix grup

TERRENYS DE JOC

Es manté certa igualtat entre els camps de gespa natural (11) i els d’artificial (9)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)