Girona

Futbol

Primera divisió

Les sortides tampoc són senzilles

Amb més d’una desena de fitxatges encara per anunciar, el Girona té oberts també interrogants sobre jugadors amb contracte però sense la continuïtat garantida

El club ha d’enllestir la desvinculació de Kiko Olivas i Cristian Herrera

La missió principal de la direcció esportiva encapçalada per Quique Cárcel és engreixar la nòmina de fitxatges, perquè el Girona comença dilluns els entrenaments i de moment només hi ha anunciada l’arribada de dos porters –Gorka Iraizoz (Athletic) i José Aurelio Suárez (Barça B)– i d’un central, Bernardo (Middlesbrough). Falten més d’una desena d’incorporacions i, pendents sobretot dels moviments del City, fa falta paciència i sang freda, tal com advertia dimarts Cárcel. El club, però, no només té al cap les arribades, sinó que també ha d’acabar de definir la situació d’uns quants jugadors de la temporada passada que, malgrat tenir contracte, no tenen la continuïtat assegurada.

Dos dies després de tancar a Còrdova el pas de nou temporades per la segona divisió A, Quique Cárcel va començar una sèrie de trobades amb tots els jugadors de la plantilla. En va sortir una llista amb vuit jugadors amb la presència a primera garantida –Bounou, Alcalá, Juanpe, Aday, Pere Pons, Granell, Portu i Borja García–, que van poder marxar de vacances ben tranquils i satisfets. També se’n van anar conscients que s’acabava una etapa Richy i Felipe, que havien acabat el contracte, i Pablo Marí, Cifu, Mojica, Cámara i Longo, que havien jugat com a cedits. Cas a part és Pablo Maffeo, que també jugava com a cedit pel City i que ja era conscient que la continuïtat a Montilivi era molt probable.

Tres de vuit

El director esportiu va situar els altres vuit jugadors en tres llistes diferents, pendents de definir el futur, i de moment només tres saben amb exactitud què faran aquesta pròxima temporada. A Sebas Coris i Rubén Alcaraz, dels quals el club no vol perdre el control, se’ls ha trobat una sortida en forma de cessió a segona A. Coris jugarà a l’Osasuna i Rubén Alcaraz, després d’allargar el contracte per dues temporades més, s’ha compromès amb l’Almeria. Al conjunt andalús, el migcampista barceloní coincidirà amb el porter René Román, que tenia la voluntat de continuar a Montilivi, però que va veure com se li tancaven les portes. Un cop el club li va rescindir el contracte, es va entendre amb l’Almeria.

René era dels etiquetats com a interrogant fa un mes, juntament amb Eloi Amagat, Jonas Ramalho i Fran Sandaza. El Girona no els feia fora, però tampoc els garantia la presència en la plantilla de primera divisió, en espera de l’evolució del mercat. Tots han mostrat la voluntat de continuar i, naturalment, compten ser dilluns en el primer entrenament de la pretemporada, si no s’ha precipitat res abans. Eloi confia fer valer el seu rol al vestidor, i Ramalho espera que la confiança que li ha tingut Pablo Machín l’ajudi. Amb tres defenses (Bernardo, Alcalá i Juanpe) assegurats, el basc podria assumir el teòric paper de sisè central –té sentit amb el sistema 3-5-2–, perquè la idea del club és incorporar-ne dos més.

Les rescissions

Tot i que René és de moment l’únic jugador a qui el Girona ha rescindit el contracte, n’hi ha dos que van saber força abans que no tenien lloc al projecte de primera. I, tot i que ha passat un mes, encara no s’ha acabat de resoldre la desvinculació de Kiko Olivas ni la de Cristian Herrera. El central, amb qui el Valladolid tenia molta feina avançada, ha estat més seduït que el davanter, que ha pagat un mal any. En qualsevol cas, tots dos estan pendents de la resolució de contracte del Girona.

TRES, DE MOMENT

Coris jugarà cedit a l’Osasuna i Alcaraz, a Almeria, on trobarà René, ja desvinculat
Els jugadors sense el futur clar compten ser dilluns en el primer entrenament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)