Girona

Futbol

Primera divisió

Carles Planas, força a l’esquerra

El Girona tanca la incorporació del defensa format al Barça i desvinculat del Celta després de tres cursos a primera

Amb característiques més pròpies de lateral que de carriler, la incorporació del vallesà reforça la idea que el 3-5-2 de Machín no ha de ser intocable

Pendent de l’anunci del lligam amb el City que ha de desembocar en l’arribada de diversos jugadors via Manchester, el Girona mira d’anar enllestint operacions que fa pel seu compte. Després d’incorporar els porters Gorka Iraizoz (Athletic) i José Aurelio Suárez (Barça B) i el central Bernardo (Middlesbrough), el club va tancar ahir la incorporació del defensa de Sant Celoni Carles Planas, que havia quedat lliure després de jugar les tres últimes temporades a primera amb el Celta. Com s’està habituant a fer, el contracte que el Girona ha firmat amb Carles Planas és de llarga durada, per tres temporades, fins al juny del 2020. El jugador serà presentat aquest migdia (12h) a Montilivi.

La incorporació de Carles Planas reforça la idea que el 3-5-2 amb què Pablo Machín ha treballat des que va arribar a Montilivi no serà intocable, o com a mínim que tindrà alternatives més definides. El mateix entrenador va reconèixer que s’està rumiant si el sistema serà vàlid a primera. Acostumats a buscar perfils específics per als carrils, les característiques del vallesà s’adiuen més a les d’un lateral clàssic. Amb força, poder físic i contundència, destaca més per la capacitat defensiva que per la projecció amb recorregut, per la qual cosa encaixa sobretot en una línia de quatre al darrere. De fet, també es pot adaptar de central.

Mitja vida al Barça

Tot i que va començar jugant a la PB Sant Celoni, Carles Planas va arribar amb deu anys al Barça i hi va completar tota la formació, fins a arribar al filial. Habitual a les seleccions espanyoles de base, el jugador esquerrà va debutar amb Luis Enrique al Barça B, encara en edat juvenil, i va acumular experiència a segona A amb el filial durant quatre temporades seguides. En la tercera, va debutar amb el primer equip en un partit de copa contra l’Alavés, el novembre del 2012. I al cap d’una setmana, va participar també en l’últim partit de la primera fase de la Champions, contra el Benfica, en què va ser titular.

Després de tretze anys com a blaugrana, Planas va tancar una etapa i va firmar un contracte per tres temporades a Vigo, on va coincidir amb Andreu Fontàs, Sergi Gómez i Nolito. El lateral va debutar a primera divisió en la primera jornada del curs 2014/15, i va tancar aquella primera campanya amb el Celta acumulant 817 minuts en onze partits de lliga. La temporada següent, la 2015/16, va ser la que va tenir més continuïtat, amb 1.680 minuts acumulats en 26 jornades de lliga. En la seva última temporada amb el conjunt gallec, va tornar a abaixar la seva participació –perjudicat per la irrupció de Jonny–, amb 947 minuts en 12 partits de lliga, 11 dels quals com a titular. També va jugar dos partits sencers de l’Europa League, contra l’Ajax, entre octubre i novembre. Un cop acabades les tres temporades de contracte que havien firmat –i amb 59 partits disputats entre lliga, copa i Europa League–, el Celta va decidir no proposar-li la renovació i deixar-lo lliure.

L’arribada de Carles Planas defineix una mica més la defensa del Girona. Al costat esquerre, també hi ha Aday Benítez, que es pot adaptar a les dues bandes. El costat dret, oficialment està buit, tot i que la presència de Pablo Maffeo està cantada. I a l’eix, hi ha Bernardo, Alcalá i Juanpe, a més de Jonas Ramalho, que no té del tot garantida la continuïtat.

CARACTERÍSTIQUES

Amb molt poder físic, té més rol defensiu, propi de línia de quatre, que recorregut

TRES ANYS A VIGO

Havia quedat lliure del Celta, en què va jugar més fa dos cursos que l’anterior

LA DURADA

El vallesà, de 26 anys, ha firmat un contracte per tres temporades a Montilivi

A PRIMERA

49
partits
en la màxima categoria, en tres temporades amb el Celta (3.444 minuts).
Carles Planas Antolínez
Sant Celoni, 4-3-1991 (26 anys) Central Alçada: 1,80 m Pes: 77 kg
FORMACIÓ:
PB Sant Celoni i FC Barcelona (des dels 10 anys)
TRAJECTÒRIA
08/09
Barça juv. (d. honor) 18 p. 0 g.
08/09
Barça B (2a B) 1 p. 0 g.
09/10
Barça B (2a B) 3 p. 0 g.
10/11
Barça B (2a A) 17 p. 0 g.
11/12
Barça B (2a A) 32 p. 0 g.
12/13
Barça B (2a A) 32 p. 1 g.
13/14
Barça B (2a A) 35 p. 1 g.
14/15
Celta (1a) 11 p. 0 g.
15/16
Celta (1a) 26 p. 0 g.
16/17
Celta (1a) 12 p.0 g.
17/18
Girona (1a divisió) ?
DEBUT A PRIMERA:
El 24 d’agost del 2014, en un Celta-Getafe (3-1) de la primera jornada (90 minuts).
INTERNACIONAL:
Amb les categories inferiors de la selecció espanyola, des de la sub-15 fins a la sub-21.

DE BLAUGRANA

Va estar 13 anys al Barça i va arribar a debutar amb el primer equip en copa i Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)