Girona

El gol apagat

Fora. El Girona rescindeix el contracte de Cristian Herrera, que tenia la porta tancada de primera després d’una temporada molt decebedora amb només dues dianes en tota la lliga

“Fins que no hi hagi una decisió ferma per a la rescissió, són jugadors amb contracte i els tractarem de manera òptima. Però s’està parlant amb ells per arribar a un acord.” Quique Cárcel valorava ahir al migdia la possibilitat que Kiko Olivas i Cristian Herrera es presentessin dilluns al primer entrenament del Girona. Tots dos saben des de fa més d’un mes que no entren en el projecte del club a primera divisió, però les sortides no solen ser fàcils. Hores més tard de la reflexió del director esportiu, el club comunicava l’acord per a la rescissió del contracte del davanter canari, que expirava el juny del 2018. I al mateix temps, com sol ser habitual en aquests casos, el seu nou club n’anunciava la contractació. És el Lugo, amb el qual el canari s’ha compromès per dues temporades, amb una tercera d’opcional. Herrera, de 26 anys, buscarà en el conjunt gallec una repuntada en la seva trajectòria a segona A, després d’una temporada decebedora a Montilivi.

De la solució a l’apagada

El pas de Cristian Herrera per Montilivi haurà durat una temporada i mitja, tot i que la vinculació que van pactar quan va arribar va ser per dues i mitja. L’exjugador de l’Elx, que havia marcat quatre gols a primera divisió, va arribar durant el mercat d’hivern del 2015 com a solució als problemes de definició de l’equip, que va estar a punt d’arribar al parèntesi de Nadal en zona de descens. Herrera i Dejan Lekic van ser les apostes del club per resoldre les carències. I el canari, que havia tingut molt poc protagonisme en l’Almeria durant la primera volta, va oferir un rendiment més que digne durant els seus primers mesos a Montilivi. Especialment en la recta final, en la segona lluita consecutiva de l’equip per pujar a primera divisió. Cristian Herrera va arribar a encadenar quatre partits seguits veient porteria, els dos últims de la lliga regular –va ser l’autor del 0-1 a Ponferrada que va garantir l’accés al play-off com a quart classificat– i en els dos duels de la primera eliminatòria contra el Còrdova. Amb set gols en mitja temporada, només Jaime Mata (9) va marcar-ne més que l’esquerrà.

El rendiment de Cristian Herrera va abaixar molt durant aquesta última temporada. Va començar la lliga com a titular –els tres primers partits, sencers–, però no trobava el camí del gol i va anar quedant arraconat. Machín tenia Sandaza i Longo, i el protagonisme d’Herrera encara va ser més pobre quan el tècnic va començar a refer el dibuix i jugar amb un sol punta. Herrera va marcar el seu primer gol en la 18a jornada i de penal, a Alcorcón, i al cap d’una setmana va fer un dels quatre gols al Nàstic. En tot el 2017, i cada cop amb menys minuts, no va tornar a veure porteria. Fent fins i tot de carriler, va acumular 1.009 minuts.

A SEGONA A

El canari s’ha compromès amb el Lugo, per dos cursos amb un tercer d’opcional

UN ANY I MIG

El Girona el va fitxar de l’Almeria el gener del 2015 amb contracte per dos anys i mig

EN REGRESSIÓ

Actiu i inspirat en la recta final del curs 2015/16, es va bloquejar en el de l’ascens

A MONTILIVI

7
gols
va marcar entre el gener i el juny de la primera temporada, i només dos en tota l’anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)