Girona

futbol

mercat

Felipe Caicedo aposta pel Girona

Mercat. L’internacional equatorià deixa l’Espanyol i marxarà cedit al conjunt de Montilivi. El davanter és un reforç de luxe per als de Pablo Machín. A falta de concretar l’opció de compra, el fitxatge es tancarà en les properes hores

El divorci entre l’Espanyol i Felipe Caicedo era patent. Des del passat estiu el futbolista estava buscant una sortida i fins un any després no s’ha pogut concretar. L’opció triada per l’equatorià és el Girona, com va avançar PericosOnline i ha pogut confirmar aquesta redacció. La destinació de Montilivi fa feliç el futbolista per un doble motiu. Primer, perquè seguirà en la lliga espanyola, i aquesta era una de les seves prioritats. És per això que els últims mesos ha anat descartant les diverses proposicions que tenia sobre la taula. Clubs de la Xina, Mèxic i Turquia van trucar a la porta interessant-se per la seva situació. El futbolista, que ja ha jugat a Rússia i als Emirats Àrabs, no volia sentir a parlar de fer les maletes i anar cap a lligues menors. Aquest és any de mundial i sap que necessita tenir minuts i continuïtat en un projecte. El Girona respon un per un als desitjos del jugador. Pablo Machín i Quique Cárcel ja han explicat el projecte al futbolista i quin serà el seu paper dins de l’equip. El Girona el vol com a home de referència en atac. A més, el sistema de joc que utilitzen els de Montilivi s’adapta a la perfecció a les qualitats de Caicedo. L’internacional és un definidor nat, un depredador dins l’àrea. Ara només queda concretar els detalls de l’acord final. En principi el futbolista anirà cedit al Girona fins a final de temporada. Els de Montilivi assumiran la totalitat de la fitxa del futbolista: un salari anual d’1,3 milions d’euros nets. Ara s’està estudiant el preu d’una opció de compra a final de temporada. Des de Cornellà volen que aquesta sigui obligatòria si el Girona es manté a primera. Una fórmula similar a la utilitzada en la cessió de Roberto Jiménez al Màlaga. El porter va marxar a la Costa del Sol amb una cessió més una opció de compra obligatòria si els malaguenys es mantenen a primera. El preu mínim amb el porter era d’un milió d’euros més objectius per partits jugats. Amb Caicedo es pretén una fórmula similar, però els blanc-i-blaus intentaran pressionar en el preu tot i que el valor del davanter ha caigut força els últims mesos pel seu baix rendiment. Cal recordar que Caicedo només ha marcat dos gols en lliga en el darrer curs.

En principi, si res no es torç, el futbolista hauria de signar en les properes hores el seu nou contracte i passar la pertinent revisió mèdica. Un cop solucionats aquests tràmits ja es posarà a entrenar-se amb els seus nous companys a les ordres de Pablo Machín. Ahir l’internacional no es va entrenar a la ciutat esportiva Dani Jarque perquè estava negociant la seva sortida al Girona. És més, el club també el va excusar de viatjar aquest matí a Indonèsia, on la plantilla de Quique Sánchez Flores ha de disputar un amistós aquest dijous. El formulisme utilitzat pel club va ser que l’absència del davanter responia a “motius personals”.

Un jugador motivat

El Girona es trobarà un Caicedo molt motivat i amb ganes de recuperar el bon nivell que va mostrar en els seus dos primers anys com a blanc-i-blau, on va arribar a marcar 22 gols. L’equatorià, tot i arrossegar constants molèsties musculars, estava decidit a demostrar la seva millor cara quan saltava a la gespa. Era un dels líders de l’equip però la seva bona estrella es va apagar amb l’arribada de Quique Sánchez Flores. El feeling entre l’equatorià i el preparador madrileny mai va ser bo i ja es va notar en la pretemporada, quan Quique li va donar un toc d’atenció en un dels primers entrenaments a Holanda perquè no estava atent a les consignes tàctiques. La cosa es va anar enquistant amb el pas dels mesos. Etern suplent de Gerard Moreno i Léo Baptistão, el tècnic li retreia que no treballava suficientment per a l’equip fent la pressió sobre els defenses rivals. Després va arribar una topada encara més forta amb el tècnic després d’una expulsió contra l’Eibar. El tècnic li va recriminar públicament una reacció infantil, amb què va deixar en inferioritat numèrica els seus companys. Sánchez Flores va intentar reconduir Felipao en el segon tram de la temporada arran de la lesió de llarga durada de Baptistão. Va disposar de minuts, però la resposta va ser decebedora. Caicedo, pel seu físic, no estava habituat a córrer amunt i avall. Ell és un davanter més posicional i de rematada. Vivia amb tristor el sistema de Quique i ho entenia com una tortura per a ell. Un procés contra natura. És com posar un velocista a fer la marató, deia al seu cercle més intim. Tot al contrari que el que ara li brinda Pablo Machín i que espera trobar al Girona. Ser un davanter posicional i que visqui més a prop de l’àrea per fer el que millor sap fer: definir i fer gols. El sistema dels de Montilivi, a priori, li va com l’anell al dit. El temps ho posarà tot a lloc.

TRIST A L’ESPANYOL

Va començar a decaure amb l’arribada de Quique, amb qui va fer dos gols

ALEGRIA A GIRONA

El sistema de Machín encaixa amb les seves qualitats i li garanteix minuts

DESIG PERSONAL

L’equatorià volia seguir a la lliga i ha descartat propostes de Turquia i Mèxic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)