Girona

futbol

girona

Amb impuls des de sota

L’arribada de fitxatges amb experiència a l’elit contrasta amb la trajectòria dels que ja eren a la plantilla

Vuit dels onze jugadors que continuen de la temporada passada viuran el debut a primera divisió

Dels quatre fitxatges que el Girona ha anunciat de manera oficial, tres tenen experiència en la primera divisió espanyola, a la qual s’estrenarà l’equip a partir del 20 d’agost. Gorka Iraizoz ha jugat 338 partits de lliga entre l’Espanyol i l’Athletic; Bernardo Espinosa, 42 entre el Sevilla, el Racing i l’Sporting; i Carles Planas, 49 amb el Celta. L’experiència dels fitxatges a l’elit contrasta amb la trajectòria de la plantilla que va aconseguir l’històric ascens a primera divisió i que acumulava, tota plegada, molt poca participació en la màxima categoria. Dels 10 jugadors que queden de la temporada passada amb contracte per a la vinent –entre els quals Eloi Amagat i Jonas Ramalho, que no tenen la presència garantida, però descomptant-hi Kiko Olivas, pendent de la rescissió–, només tres han tastat la primera divisió. Borja García va jugar 38 partits amb el Còrdova; Ramalho, vuit amb l’Athletic, i Portu va treure el cap en un partit al primer equip del València.

A més de José Aurelio Suárez, que treballarà de manera íntegra amb el primer equip però que podrà jugar amb el filial, hi ha set jugadors que arriben a primera divisió aquest estiu. Alguns han acabat trobant un premi gros després d’unes quantes temporades a segona A, com ara els centrals Pedro Alcalá i Juanpe Ramírez, però també hi ha casos de jugadors que han anat progressant des de molt avall. El més paradigmàtic és el d’Àlex Granell, que va arribar a jugar a primera regional, encara en edat juvenil, al Farners (2006/07). I a partir d’aquí, l’esquerrà va anar pujant esglaons de mica en mica –primera catalana, tercera divisió i segona B– abans d’aterrar a segona A amb el Girona, convertir-se en un dels migcampistes revelació de la categoria i arribar de bracet amb el club a l’elit.

Una altra de les peces de pes de l’equip, Pere Pons, també ha crescut des de molt avall. En comptes de fer tantes voltes com Granell, però, el de Sant Martí Vell va anar creixent dins del club blanc-i-vermell, amb l’única excepció de mitja temporada com a cedit a l’Olot, a segona B. Abans, al migcampista li va tocar competir a segona catalana, la categoria que el filial tornarà a ocupar –ara com a Girona C– aquesta temporada. L’altre gironí que queda a la plantilla, Eloi Amagat, va jugar a primera catalana, amb el Palafrugell. A tercera divisió, també hi han jugat Juanpe (a les Canàries) i Aday Benítez.

DELS DE L’ASCENS

Només Borja García (38 partits), Ramalho (8) i Portu (1) han tastat la primera
Granell va arribar a jugar a primera regional i Pere Pons, a segona catalana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)