Barça B

futbol

barça b

Aposta de present i de futur

Barça B. El Barça paga un traspàs per fitxar Jorge Cuenca, central esquerre en edat juvenil (disset anys) però que ja ha debutat amb l’Alcorcón en categoria professional (cinc partits)

De centrals esquerres no se’n solen trobar i la irrupció de Jorge Cuenca en la segona divisió A ha obert la porta al fet que nombrosos equips es fixessin en ell. El Barça finalment és qui ha apostat més fort per aquest jove jugador (disset anys) sobre el qual estaven fixades les mirades de molts equips d’Europa, entre els quals hi ha el Madrid, i l’ha fitxat després de pagar 400.000 euros a l’Alcorcón. Ahir el conjunt blaugrana va confirmar la incorporació d’aquest jugador d’edat juvenil per a l’equip de Gerard López.

“A mi em diuen això fa tres anys i no m’ho crec”, manifestava Jorge Cuenca als mitjans del club. Dos excel·lents anys al juvenil de l’Alcorcón, en la divisió d’honor madrilenya, li van valer el debut el curs passat amb el primer equip a segona A, un fet que va atraure l’interès de les potències europees. En la categoria de plata, Cuenca va jugar cinc partits, amb tres titularitats (333 minuts) en el tram final de la temporada passada que han acabat sent l’aval perquè el Barça pagués el seu traspàs (400.000 euros, tal com va afirmar el club) i l’incorporés al filial.

Més operacions

El conjunt blaugrana ja s’ha gastat un total de 2,6 milions d’euros en traspassos per al filial en els sis jugadors que ha incorporat (Choco Lozano, Ruiz de Galarreta, Vitinho, Araujo, Moha i Cuenca). A canvi, ha rebut 350.000 euros del Cadis per Dani Romera.

“La segona A és un salt de qualitat molt gran. Ara m’he de guanyar la confiança de l’entrenador i refermar-me en l’equip”, confessa Jorge Cuenca, que engreixa la nòmina de centrals del filial blaugrana: Tarín, Vilanova, Martínez i Santi Bueno. Algun d’ells, però, haurà de sortir.

Ahir la plantilla del filial va passar les revisions mèdiques, que continuaran també avui. Demà començaran les dobles sessions, fins que l’equip marxi dissabte a l’estada a Torremirona.

LES XIFRES

400
mil euros
ha pagat el Barça com a traspàs. La seva clàusula s’acostava als 600.000 euros.
3+2
anys de contracte
ha signat Jorge Cuenca. Tres anys garantits, més dos d’opcionals.

LA FITXA

30
milions d’euros
és la clàusula de rescissió del central madrileny amb el conjunt blaugrana.
Jorge Cuenca
Madrid, 17-11-1999 (17 anys)
Central esquerre
ETAPA DE FORMACIÓ
Alcorcón
TRAJECTÒRIA
16/17
Alcorcón (2a A) 5 p.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)