Girona

Stuani obre la llista

L’uruguaià és el primer davanter que fitxa el Girona, que paga traspàs al Middlesbrough

L’exjugador de l’Espanyol, que també va jugar a primera amb el Llevant i el Racing, firma un contracte per tres temporades i avui s’integra a l’estada

El Girona ja té la primera peça per al seu atac. El conjunt de Montilivi va anunciar ahir el fitxatge del davanter Cristhian Stuani per a les tres campanyes vinents, procedent del Middlesbrough anglès, el mateix club del qual va arribar el central Bernardo, un dels altres quatre fitxatges que han fet fins ara els gironins. Amb l’arribada de l’atacant uruguaià, Pablo Machín pot començar a imaginar els elements de què podrà disposar per al seu atac, fins ara sense efectius després de confirmar-se la marxa de Fran Sandaza, cedit a l’Al-Ahly, i de Cristian Herrera, desvinculat i fitxat pel Lugo.

Stuani, nascut a Tala (Uruguai) el 12 d’octubre del 1986, va començar la carrera professional a Danubio, amb només divuit anys. Després d’una cessió al Bella Vista, equip amb el qual va aconseguir molts gols en pocs partits –la cessió va durar sis mesos–, el Danubio va repescar-lo per al primer equip. L’atacant, que al club uruguaià va coincidir amb l’actual jugador del París Saint-Germain Edison Cavani, va protagonitzar un seguit de bones actuacions que van cridar l’atenció de la Reggina d’Itàlia, club que el va fitxar. En la Serie A, Stuani no va tenir la sort de cara –va disputar divuit partits en una temporada i mitja– i va encadenar tres cessions en tres clubs espanyols diferents.

D’Albacete a primera

La primera cessió a l’Albacete (segona divisió A) va ser la més fructífera. En el conjunt manxec el davanter va fer 22 dianes i va quedar en segona posició en la llista de golejadors, darrere de l’incombustible Jorge Molina, actualment al Getafe (28). En la segona aventura en forma de cessió, Stuani va tastar per primera vegada la màxima categoria estatal amb el Llevant. En l’equip granota, l’uruguaià va marcar deu gols –entre lliga i copa–, fet que li va obrir les portes a una tercera cessió, en aquest cas al Racing Club de Santander. Amb els cantàbrics, el flamant fitxatge del Girona va tornar a superar la desena de dianes (13) entre les dues competicions estatals que va disputar.

Després de rescindir el contracte amb la Reggina, Stuani va fitxar per l’Espanyol, equip en què va jugar tres campanyes consecutives. L’atacant es va convertir en una peça important en l’atac blanc-i-blau, va acumular 117 partits amb el conjunt català i 29 gols entre la lliga i la copa, un bagatge irregular –en l’últim curs com a blanc-i-blau va fer quinze dianes– que no va impedir a l’Espanyol aconseguir entre tres i quatre milions d’euros de traspàs al Middlesbrough de la Championship anglesa, el seu darrer equip.

Amb l’entitat del nord d’Anglaterra, Stuani va aconseguir un ascens a la Premier League en la primera temporada, i es va convertir en l’heroi de l’afició després de fer onze dianes en tot el curs. I és que la darrera contra el Brighton va permetre al Boro sumar un punt que el catapultava a la màxima categoria del futbol anglès, una nova dimensió a tots els nivells que va durar, però, una temporada. La destitució d’Aitor Karanka, el principal avalador de Stuani a conseqüència dels mals resultats, va ser la premonició del descens del Middlesbrough de nou a la Championship.

El davanter era ahir a Catalunya per tancar l’acord i firmar el nou contracte amb el club de Montilivi, i avui té previst agafar un avió des de Barcelona amb destinació a Manchester per incorporar-se a l’estada que els seus nous companys fan a les instal·lacions del Manchester City.

El Girona, com ja va haver de fer abans de fitxar el colombià Bernardo Espinosa, ha hagut d’abonar una quantitat econòmica acordada en concepte de traspàs. La suma de l’import es desconeix a conseqüència de la clàusula de privacitat firmada per totes les parts. En tot cas, l’operació del fitxatge de Stuani ha estat teòricament realitzat pel mateix Girona, sense la intervenció o l’ajuda econòmica del Manchester City, que continua sense oficialitzar l’acord de compra.

A LLARG TERMINI

El davanter, de 30 anys, s’ha compromès amb el Girona fins al juny del 2020

L’ECLOSIÓ

Es va guanyar el salt a primera després de fer 22 gols a segona A amb l’Albacete

LA XIFRA

15
gols
va marcar el curs 2014/15 amb l’Espanyol, el seu sostre a primera

LA FITXA

Amb presència habitual amb la selecció, ha jugat un mundial i dues copes d’Amèrica

INTERNACIONAL

Cristhian Ricardo Stuani Curbelo
Tala, 12-10-1986 (30 anys) Davanter Alçada: 1,86 metres Pes: 76 kg
TRAJECTÒRIA
04-06
Danubio (1a) 21 p. 6 g.
06/07
Bella Vista (2a) 14 p. 12 g.
07/08
Danubio (1a) 14 p. 19 g.
07/08
Reggina (Serie A) 12 p. 0 g.
08/09
Reggina (Serie A) 6 p. 1 g.
09/10
Albacete (2a A) 39 p. 22 g.
10/11
Llevant (1a divisió) 33 p. 10 g.
11/12
Racing Club (1a divisió) 36 p. 13 g.
12/13
Espanyol (1a divisió) 34 p. 7 g.
13/14
Espanyol (1a divisió) 38 p. 7 g.
14/15
Espanyol (1a divisió) 45 p. 15 g.
15/16
Middlesbrough (2a) 40 p. 11 g.
16/17
Middlesbrough (PL) 28 p. 5 g.
17/18
Girona (1a divisió) ?
35 partits amb la selecció absoluta de l’Uruguai. 4 duels en el mundial del Brasil el 2014 3 enfrontaments en total, entre la copa Amèrica de Xile el 2015 i la copa Amèrica dels Estats Units el 2016

AL MIDDLESBROUGH

Va tenir un paper clau en l’ascens a la Premier i va fer cinc gols l’última temporada

CAP A L’ESTADA

Viatja avui des de Barcelona cap a Manchester per incorporar-se a l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)