Girona

futbol

girona

El Girona fa el pas amb Farid Boulaya

Un més. El mitjapunta francès, de 24 anys, es converteix en el sisè fitxatge del conjunt gironí amb vista al curs vinent. Boulaya, que arriba procedent del Bastia, firma per a tres temporades

Només uns minuts abans de disputar l’amistós contra el Nottingham Forest, el Girona va anunciar el fitxatge de Farid Boulaya, mitjapunta de 24 anys que té la doble nacionalitat francesa i algeriana. El futbolista, que arriba procedent del Bastia i firma per a les tres pròximes temporades, va viatjar ahir al vespre cap a Manchester i avui ja s’entrenarà amb els seus nous companys a les ordres de Pablo Machín. Boulaya és el sisè fitxatge del Girona amb vista a la temporada vinent, després de Gorka Iraizoz, José Aurelio Suárez, Bernardo Espinosa, Carles Planas i Cristhian Stuani.

Una aposta

La direcció esportiva del Girona, encapçalada per Quique Cárcel, feia temps que seguia la pista de Boulaya, un jugador que no deixava dubtes sobre la seva qualitat però que arrossegava el handicap de les lesions, i és que a l’abril de l’any passat va ser operat dels lligaments encreuats, i més endavant també va patir del menisc. Finalment, però, el Girona ha fet el pas amb Boulaya després que el futbolista passés una exhaustiva revisió mèdica per descartar qualsevol anomalia –el club no se la vol tornar a jugar amb un altre cas Menéndez–. Ara caldrà veure en quin estat de forma arriba Boulaya, que tot i actuar normalment a la mitjapunta també pot jugar d’extrem, aportant una polivalència sempre benvinguda. D’aquesta manera, el Girona fa una aposta de present i de futur pel jove jugador i s’assegura una nova peça al mig del camp, una posició en la qual Boulaya tindrà la competència d’homes com ara Portu, Borja García, Àlex Granell, Pere Pons o Eloi Amagat.

La progressió, frenada

Després de quatre temporades jugant amb l’Istres a cavall de la segona i la tercera divisió francesa, Boulaya va explotar el curs 2015/16 a les files del Clermont (2a), marcant 7 gols en 32 partits i oferint actuacions de gran nivell. Aquest bon rendiment li va suposar que el Bastia apostés per ell amb un contracte fins a l’any 2020 –es va pagar un traspàs d’uns 250.000 euros–, però la temporada passada no va ser l’esperada per a Boulaya, que tot i debutar a l’elit del futbol francès, només va poder disputar dos partits amb el primer equip. El descens del Bastia a la segona divisió va propiciar l’acord entre els dos clubs perquè el jugador jugui a Montilivi les tres pròximes temporades –s’entén que a canvi d’una contraprestació econòmica–. El futbolista ha estat internacional sub-20 amb Algèria.

7 GOLS EN 32 DUELS

Boulaya va explotar el curs 14/15 amb el Clermont, de la 2a divisió francesa

LA POR

El jugador es va lesionar de gravetat al genoll la temporada passada

VERSÀTIL

Boulaya aportarà polivalència, ja que tant pot jugar de mitjapunta com d’extrem

LA FITXA

El futbolista avui ja s’entrenarà amb els seus nous companys, a Manchester

EN DINÀMICA

Farid Boulaya
Vitrolles (França), 25-2-1993 (24 anys) Mitjapunta Alçada: 1,80 metres Pes: 65 kg
TRAJECTÒRIA
11/12
Istres (2a) 1 p. 0 g.
12/13
Istres (2a) 11 p. 0 g.
13/14
Istres (2a) 23 p. 0 g.
14/15
Istres (3a) 11 p. 1 g.
15/16
Clermont (2a) 32 p. 7 g.
16/17
Bastia (1a divisió) 2 p. 0 g.
17/18
Girona (1a divisió) ? Boulaya ha estat internacional Sub 20 amb Algèria

La feina no s’atura

Paral·lelament al fitxatge de Boulaya, la direcció esportiva del Girona continua treballant amb l’objectiu de reforçar la plantilla, ara mateix bastant justa d’efectius. Amb moltes posicions encara per doblar, el Girona té especialment entre cella i cella reforçar la davantera, una demarcació que ara mateix només disposa de Cristhian Stuani. El club gironí havia intensificat els esforços per portar Felipe Caicedo (Espanyol), una opció que s’ha refredat en els últims dies i que ha activat altres alternatives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)