Girona

futbol

girona

Les limitacions no es dissimulen

El Girona, amb poques peces i escàs marge de moviment, ensenya mancances i perd a Nottingham

El Forest va remuntar en dos minuts el gol d’Andrés en la primera meitat

N. FOREST 2 GIRONA 1

GIRONA:Gorka Iraizoz; Maxi Villa (Cesc Clotet, 30’), Kiko Olivas (Ramalho, 30’), Alcalá, Bernardo (Olivas, 46’), Aday; Pere Pons, Eloi, Granell (Andrés Romero, 30’): Borja García (Portu, 30’) i Stuani. A la segona part, van tornar a entrar Granell, Borja i Bernardo. NOTTINGHAM FOREST:Jordan Smith; Mancienne, Traoré, Cohen, Osborn, Clough, Ward, Vaughan, Cummings, Worrall i Brereton. (Evtimov, Murphy, Mckay, Hobbs, Lam, Vellios i Cash). GOLS:0-1 (39’) Andrés Romero. 1-1 (65’) Vellios. 2-1 (67’) Vellios.ÀRBITRE:Langford.Targetes:cap.PÚBLIC:4.417 espectadorsal City Ground Stadium de Nottingham.

Instal·lat amb modèstia a la part baixa de la Championship, la segona divisió anglesa, el Nottingham Forest conserva amb orgull el pes del seu passat daurat, amb els dos títols de la copa d’Europa, i el fa visible a tots els racons de l’estadi. El City Ground, ben conservat i amb una afició prou nombrosa per ser un partit de pretemporada, va ser un bon escenari per a l’estrena del Girona que competirà a primera divisió. Un equip que, teòricament, ha de canviar força respecte al que serà més habitual en la lliga. Pablo Machín, condicionat per l’absència dels jugadors que encara han d’arribar, la dels que no es poden ensenyar i la d’alguns lesionats, va començar a fer proves. Costa treure conclusions tan aviat, però tenir tan poques peces per competir contra un rival més rodat no ajuda gens a guanyar confiança i autoestima.

La primera decisió va ser mantenir l’esquema amb què ha triomfat a Montilivi, el 3-5-2, que possiblement no serà tan intocable però que el tècnic tampoc vol desar al calaix com si no n’hagués sentit mai a parlar. Pedro Alcalá va mantenir el lloc teòric de lliure al centre de la defensa, i va ser Bernardo qui va ocupar el perfil esquerre. Amb el trio de gironins al mig del camp, Borja García va jugar a dalt amb Cristhian Stuani, l’únic davanter disponible. Aday, amb una jugada marca de la casa des del carril esquerre, perfilant-se cap a dins fins a buscar el xut creuat, va tenir la primera ocasió (2’). Els gironins van començar trepitjant àrea rival, però el Forest es va despertar aviat. Gorka Iraizoz, atent en la sortida, es va estirar molt bé per evitar la rematada de Cummings (6’). L’exporter de l’Athletic va ser un dels noms propis, perquè també va estar fi en desviar una volea de Clough (25’) i va saber posar els dits per treure un cop de cap, altre cop de Clough (37’).

Limitat en efectius, el cos tècnic del Girona va decidir fer quatre canvis quan s’havia consumit mitja hora. Cesc Clotet, situat al carril esquerre, va fer una bona internada que Stuani no va saber rematar (32’). La següent acció de perill a l’àrea local va ser el 0-1, amb una bona combinació col·lectiva. Després de passar per Aday i Eloi, la pilota va arribar a Portu, que va arrencar fins a la línia de fons i va posar una centrada picada cap enrere, i bona arribada d’Andrés Romero. Amb un cop de cap, un dels dos uruguaians fitxats amb la idea de competir amb el Peralada va fer el primer gol del Girona en la pretemporada.

La segona part, com passa habitualment en la pretemporada, va ser d’una intensitat més baixa. Machín va mantenir sempre l’esquema, i el maldecap va ser endevinar quins jugadors entraven i sortien, perquè alguns futbolistes del Girona van jugar amb dorsals diferents dels que havien utilitzat durant la primera meitat. Entre tots, només van jugar quinze jugadors, una xifra molt baixa per a un partit de pretemporada. El Nottingham Forest, just després de fer un grapat de canvis de cop, va marcar l’1-1. Matty Cash va recollir una centrada llarga i va habilitar Vellios, que va batre Iraizoz (65’). Al cap de dos minuts, l’àrbitre va castigar una entrada de Cesc Clotet amb penal, i Vellios va fer des dels onze metres el seu segon gol. Entre l’aire fresc i la remuntada, els de Mark Warburton es van animar i van fer gaudir els aficionats. El Girona, que va acabar jugant amb Portu de punta, es va estirar en la recta final, però només va fer un xut entre els tres pals, de Granell.

EL CLÀSSIC D’INICI

Pablo Machín va apostar pel 3-5-2, amb Alcalá a l’eix i Bernardo més a l’esquerra

L’ESTRENA

El jove uruguaià Andrés Romero, assistit per Portu, va marcar el 0-1 de cap (39’)

MOLT CONDICIONATS

El tècnic del Girona només va alinear 15 homes i els va anar fent entrar i sortir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)