Girona

Els galons d’Iraizoz

Bona entrada. El porter assumeix el paper de lideratge des del darrere que el club volia i es mostra entusiasmat en els primers passos amb el Girona

El Girona va fitxar Gorka Iraizoz convençut que, a les aptituds tècniques i tàctiques a la porteria, hi afegiria un plus d’ofici i lideratge molt benvingut per a un equip que acaba d’aterrar a la màxima categoria. Després d’haver tancat una etapa de deu anys a l’Athletic, el primer fitxatge del club des de l’ascens a primera ha tingut una bona entrada al vestidor del Girona, amb el qual enceta un nou repte com a professional, amb 36 anys. “Tinc uns companys que són increïbles. Sempre esperes una mica què et trobaràs i com serà la teva arribada, i la veritat és que això és un lloc molt familiar. Crec que la gent que hi ha lliga molt amb la meva filosofia de vida”, resumia el navarrès.

En el seu primer partit a porta oberta a la porteria del Girona, Iraizoz va tenir un paper destacat especialment en la primera part, amb tres bones aturades. “Hem acumulat molts dies de càrrega i hem de continuar treballant per posar la màquina a punt”, deia l’exporter de l’Espanyol, que contra el Nottingham Forest ja va començar a exhibir l’autoritat que ha de marcar des del darrere: “És part de la meva feina. Crec que és la feina que hem de fer els porters. A vegades surt bé, i d’altres no tant. El més important és posar-hi el cor, el que tens dins, i així tens més possibilitats que tot surti bé.” Iraizoz té molt clars els valors que han de dur el Girona a la permanència en la seva estrena en la màxima categoria: “Ho donarem tot. I, com sempre, això anirà cap endavant si tots hi posem tot el que tenim, el cor i l’ànima, perquè tots junts puguem disfrutar d’aquest any històric. Hem de treballar durament cada dia, i això no faltarà a aquest equip”, sentencia.

BERNARDO
El colombià va començar al perfil esquerre de la defensa, amb Alcalá al mig. En la segona meitat, Machín el va situar en la teòrica posició de lliure. Va fer un bon paper, sense complicar-se la vida.
STUANI
Tot i haver arribat tard, l’uruguaià va començar de titular. Sol en punta, amb ajudes d’homes com ara Borja i Portu, va treballar sense gaire lluïment ofensiu. Va tenir una ocasió, però no va rematar bé.
“Manar és part de la meva feina. Ho donarem tot; si hi posem el cor i l’ànima, això anirà endavant”
“Els companys són increïbles. És un lloc molt familiar i això lliga amb la meva filosofia”

Dos absents i tres des de baix

X.M.

A part de Fadir Boulaya, que es va incorporar ahir als entrenaments, l’estrena del Girona al City Ground se la van perdre dos dels jugadors fitxats a l’estiu. El lateral Carles Planas, per precaució, ni tan sols va viatjar a Nottingham, sinó que es va quedar a Manchester, juntament amb Bounou, Juanpe i Sergi Álamo. Tampoc va jugar ni un minut el porter José Aurelio Suárez, que va estar tot el partit a la banqueta. L’altra cara de la moneda van ser tres dels jugadors del Peralada que treballen amb el primer equip. L’uruguaià Maxi Villa va ser titular al carril dret i el seu compatriota Andrés Romero va ser l’autor del gol. Cesc Clotet va fer de carriler esquerrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)