Girona

futbol

girona

Amb les arrels d’entrada

Pablo Machín comença ensenyant el patró de joc amb tres centrals i dos carrilers que tan bé li ha funcionat a segona A

L’aglomeració de mitjapuntes fa encaminar l’equip cap a un sol davanter

L’esquema de joc amb què es presentarà el Girona a primera divisió ha generat debat des que l’equip va tancar amb èxit la seva etapa a segona A. L’aterratge a la màxima categoria i l’aliança amb el Manchester City, amb jugadors acostumats a un altre patró, plantejava alguns dubtes, expressats pel mateix Pablo Machín, que va dir en una entrevista en aquest diari que es plantejava si el seu sistema talismà a segona A seria també vàlid a primera. En plena pretemporada, és temps de provar variants i alternatives. En la primera aparició pública, però, Machín va demostrar que la famosa combinació de tres centrals i dos carrilers que va aplicar des que va arribar a Montilivi el març del 2014 no desapareixerà de cop, ni de bon tros. Al camp del Nottingham Forest, en la primera prova seriosa, el tècnic va mantenir l’aposta per la línia de tres centrals i dos homes de profunditat pels carrils, l’essència del Girona que va lluitar durant tres temporades seguides fins a acabar assolint l’anhelat ascens a primera.

“El que ens ha dut fins a primera divisió és un sistema molt definit, i una base de jugadors hi creiem cegament, perquè ens ha donat molt bons resultats”, reflexionava Eloi Amagat. “Evidentment, la primera divisió és exigent, i hi haurà d’haver alternatives que estem treballant dia a dia, a Manchester. Segur que hi haurà variants que deixarem veure”, afegia el migcampista. Des de la porteria, s’ho mirava Gorka Iraizoz, que manava una defensa diferent a la que estava acostumat, però que tampoc era desconeguda per a ell: “Amb Bielsa també jugàvem amb tres centrals i dos carrilers, i amb moltes arribades a dalt i recuperacions. Al final, tots els sistemes tenen el seu treball. El més important és que l’equip estigui molt sincronitzat.”

Des de darrere

A l’hora de confeccionar la plantilla, el Girona vol tenir el ventall obert i no encasellar-se en un sol sistema de joc. Al darrere, per exemple, l’esquerrà Carles Planas té més perfil de lateral que de carriler. De tota manera, els primers senyals de Machín assenyalen l’aposta continuista sobretot al darrere. De mig del camp cap en endavant, l’escenari està encara molt obert. De moment, el club ha incorporat un sol davanter de referència, Cristhian Stuani. En canvi, hi ha aglomeració de jugadors de segona línia, com l’últim fitxatge anunciat, Fadir Boulaya, que s’afegeix als dos menuts del curs passat, Borja García i Portu, sense oblidar futbolistes del City que encara no estan anunciats, com Marlos Moreno –un extrem que pot fer de segon punta– o Douglas Luiz, migcampista amb creativitat. Tot plegat fa pensar que l’escenari amb un sol davanter de referència, ja molt explotat el curs passat, continuarà agafant força.

Amb poques peces

Les primeres apostes de Machín estan condicionades per les absències. Contra el Forest, el tècnic només va alinear quinze jugadors. “És complicat, perquè en aquests primers partits se solen repartir més els minuts, però la feina és bona”, diu Eloi, que veu positiu el lligam amb el City: “Els jugadors ens en mantenim una mica al marge, però la lògica diu que estar vinculats a un dels clubs més potents del món sempre ha d’aportar coses positives. Hi ha coses que són més lentes del que suposo que tots voldríem, però crec que al final aquesta col·laboració serà positiva per al Girona, i amb això ens hem de quedar”, va argumentar el capità.

LES REACCIONS

Segur que hi haurà més alternatives, però no hem de mentir. El que ens ha dut fins a primera divisió és un sistema molt definit
Tenim una base de jugadors que creu cegament en aquest sistema. Però la primera és exigent i treballem variants
Eloi Amagat
MIGCAMPISTA DEL GIRONA
Tots els sistemes tenen el seu treball. El més important és que l’equip estigui molt sincronitzat, i per a això treballem
Gorka Iraizoz
PORTER DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)