Girona

El compte enrere, de 22 dies

La data. L’estrena històrica del Girona a primera divisió, contra l’Atlético a Montilivi, serà el dissabte 19 d’agost. Tot i que no hi haurà la nova il·luminació, es jugarà al vespre (20.15 h)

L’estrena històrica del Girona a primera divisió ja té data i hora. La Lliga de Futbol Professional va facilitar ahir la programació de la primera jornada de lliga de la temporada 2017/18, i va fixar el duel del Girona contra l’Atlético de Madrid per al dissabte 19 d’agost (20.15 h). El club, que treballa a tot drap per tenir a punt l’estadi i que ha activat la instal·lació de les obres un cop va rebre ahir el vistiplau de l’Ajuntament, té un compte enrere de 22 dies per preparar un partit molt especial.

Amb les torres velles

El Girona, que també té programat a Montilivi el partit de la segona jornada, contra el Màlaga –el de la primera és d’intercanvi perquè l’Atlético havia demanat començar la lliga com a visitant–, no tindrà a punt encara les noves torres que han de proporcionar la potència d’il·luminació que exigeix la LFP, per assegurar una bona qualitat de la realització televisiva en alta definició. Amb aquest argument, el club volia que els dos primers partits a l’estadi es juguessin en horari diürn, perquè no hi hagués cap problema amb la llum, tal com va manifestar el president, Delfí Geli, la setmana passada, quan la LFP va fer públic el calendari. A l’hora de la veritat, però, no li ha fet cas i ha programat el partit al vespre, en la penúltima franja de la jornada (20.15h), cosa que obligarà a fer servir les torres d’il·luminació que encara hi ha i que no es retiraran fins que les noves estiguin instal·lades i amb el funcionament assegurat. La lliga, que a l’agost té franges d’horaris diferents a les de la temporada regular, sí que ha programat partits a les 18.15 h de la tarda.

Si no hi ha cap contratemps, el partit contra l’Atlético no serà el primer que el Girona jugarà a l’estadi, perquè la intenció és disputar el trofeu Costa Brava el dimarts 15 d’agost, quatre dies abans de l’estrena en la lliga.

La competició de primera s’obrirà el divendres 19 d’agost amb el Leganés-Alavés (20.15 h), dues hores abans del València-Las Palmas. El Girona, que tenia molt present esquivar la coincidència dels seus partits a Montilivi amb els del Barça al Camp Nou, tampoc hi coincidirà el mateix dia en la primera jornada, alterada per l’intercanvi amb l’Atlético. El debut del Barça en la lliga serà l’endemà, el diumenge 20 (20.15 h), contra el Betis. L’Espanyol debutarà el mateix dia que el Girona, dues hores més tard, al camp del Sevilla.

NO LI FAN CAS

El club preferia jugar en horari diürn, perquè encara hi haurà la il·luminació vella

DIES DIFERENTS

El Girona evita coincidir amb l’estrena al Camp Nou del Barça, que és l’endemà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)