Girona

Girona

Pretemporada

La joia de la pretemporada

El Girona arrenca el compromís del Manchester City de visitar Montilivi el 15 d’agost per disputar el trofeu Costa Brava

Serà la manera més impactant de preparar l’estrena oficial a primera divisió, tot just quatre dies després contra l’Atlético

L’estiu a Montilivi està més marcat pel Manchester City que mai. La relació ja ve de temps enrere, amb cessions i ajudes en operacions com les de Florian Lejeune i Rubén Sobrino, però aquest any s’ha intensificat a tots els nivells. Des de la propietat, pendent d’un canvi que fa temps que es madura i que s’ha de traduir en l’entrada del City –de manera més o menys directa–, fins a la confecció de la plantilla, condicionada per l’arribada de jugadors del conjunt skyblue a Montilivi. Amb contacte permanent entre els responsables de les dues entitats, hi ha un altre punt en què fa temps que treballa el Girona i, si res d’última hora no es torça, ho aconseguirà. El Manchester City serà el convidat de luxe a la 41a edició del Trofeu Costa Brava, programat per al dimarts 15 d’agost. El club blanc-i-vermell encara ho ha de fer oficial, però ja va arrencar el compromís dels citizens i tot està molt ben encaminat. La presència del conjunt entrenat per Pep Guardiola a Montilivi serà la gran atracció de l’estiu. I serà també un últim examen de nivell altíssim, ja no només per a l’equip de Pablo Machín, que tot just quatre dies després rebrà l’Atlético de Madrid al mateix escenari, sinó també per la remodelació a fons de l’estadi de Montilivi, que estrenarà contra el City la nova gespa i les noves graderies –si no hi ha hagut contratemps d’última hora– de gol nord i preferent. I, és clar, una prova de foc també per tot el que envolta –organització, seguretat, accessos– un partit de màxima expectació. La 41a edició del Costa Brava serà de primera per acabar de preparar una estrena històrica en la màxima categoria.

Un bon encaix

El Girona s’havia plantejat disputar el Costa Brava el dia 13, perquè era l’últim cap de setmana abans de l’estrena en la lliga, però la possibilitat de rebre el Manchester City convidava a fer retocs. El conjunt de Pep Guardiola, que acaba de tancar la gira pels Estats Units, tenia impossible visitar Girona el cap de setmana del 13, perquè debuta en la Premier League el dissabte 12, precisament al camp del Brighton&Hove Albion, rival dels gironins dimarts a Palamós. Després de l’estrena, el City no torna a tenir partit de lliga fins al dilluns 21, a l’Etihad contra l’Everton. Per tant, tot i que la visita a Montilivi serà tot just tres dies després del debut a la Premier, per darrere l’equip tindrà marge. Dos dies més, de fet, que el Girona, que té programat el primer partit de lliga el dissabte 19.

El partit del dimarts 15, pendent de fer-se oficial, és l’únic de pretemporada que el Girona programarà a Montilivi. El club s’havia proposat potenciar el trofeu Costa Brava, un clàssic de l’estiu que en algunes fases havia perdut pes. L’any passat, va visitar Montilivi l’Olympique de Marsella (1-2). Amb el Manchester City, el nivell assolit serà màxim.

L’ÚLTIM PAS

El Girona encara ha de confirmar un duel per al qual fa molt temps que treballa

EL CONTEXT

L’equip de Pep Guardiola debuta a la Premier el dia 12 però no hi torna fins al dilluns 21

EL MILLOR TEST

La presència del City serà una prova de foc per a la remodelació a fons de Montilivi

El Girona torna a la feina amb moltes incògnites per resoldre

Després de gaudir d’un cap de setmana de festa el Girona torna avui a la feina amb un munt d’incògnites pendents de resoldre. La més important és saber què passarà amb els jugadors del City que estan en espera que es faci oficial la seva cessió. I és que a banda del primer entrenament, en què no hi van ser presents, els de Pablo Machín s’han entrenat sempre a porta tancada fins avui, que estrenaran el camp de Riudarenes a la vista de tothom. Per això caldrà veure si el Girona decideix no convocar-los per a l’entrenament, fa oficial la seva incorporació abans d’entrenar-se, o fins i tot si els fa entrenar-se abans d’anunciar la seva arribada. Un encaix difícil de resoldre, sobretot tenint en compte que demà el Girona jugarà demà un nou partit al municipal de Palamós contra el Brighton de la Premier i que Pablo Machín ja va manifestar després de superar l’Oldham que desitja tenir tots els jugadors a la seva disposició perquè puguin començar a agafar ritme de partit i coneguin el sistema tàctic al qual s’hauran d’adaptar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)