Girona

Els tapats, desembolicats

El Girona va poder anunciar ahir en dues hores de diferència les cessions dels migcampistes Aleix Garcia i Douglas Luiz i del punta Marlos Moreno, tots tres del City

Fins dilluns només es podien entrenar, però ara ja estan a plena disposició de Machín

Amagats en la miniestada a Peralada i també durant la setmana llarga de concentració a Manchester, el Girona per fi va desembolicar els futbolistes que jugaran a l’equip de Montilivi com a cedits pel City. Dilluns al vespre el llum es va posar verd per a Pablo Maffeo i ahir a la tarda, i en pocs minuts de diferència, el club va destapar els tres que quedaven però que tothom ho sabia: a l’hora dels postres va sortir el mig centre Aleix Garcia, a l’hora del cafè va aparèixer el mitjapunta Douglas Luiz i en el moment del gintònic, el davanter Marlos Moreno. Els tres jugadors –quatre afegint-hi Pablo Maffeo– ja acumulaven una quinzena de sessions d’entrenament amb la plantilla, però Pablo Machín no els havia pogut rodar ni un sol minut en els amistosos contra el Nottingham i l’Oldham (possiblement sí en el partidet a porta tancada contra el Huddersfield). La resolució del problema era una qüestió imperativa perquè cada dia que passava sense que s’anunciés l’acord, la situació s’agreujava i es feia més surrealista. Tots tres futbolistes van poder gaudir per fi de minuts ahir a Palamós i ajudaran a fer molt menys feixuga una setmana atapeïda de partits que continuarà divendres a la ciutat esportiva Joan Gamper (contra el Barça B) i dissabte a Puertollano (contra el Getafe).

Una gran projecció

Un dels denominadors comuns dels quatre cedits del City és la seva joventut: Douglas Luiz té 19 anys i Pablo Maffeo, Aleix Garcia i Marlos Moreno, 20. L’altre punt de coincidència és que es tracta de quatre noms que en pocs anys poden cridar molt l’atenció en el futbol mundial. Maffeo ja acumula dues experiències a segona A amb el Girona i fa tota la cara que serà l’elegit inicialment per Machín per ocupar el carril dret. A més, el City ja li té redactada l’ampliació de contracte, que el barceloní no tardarà a rubricar amb la signatura.

Pel que fa als altres tres futbolistes que vestiran de blanc-i-vermell, a Douglas Luiz se’l rifaven els principals clubs europeus i el Manchester City ha estat el més ràpid, tot i que ha hagut de convèncer el Vasco de Gama a cop de talonari. Els Citizen també van olorar la projecció d’Aleix Garcia quan el futbolista d’Ulldecona jugava en el juvenil del Vila-real. Una cosa semblant va passar amb Marlos Moreno. Els tentacles del City es van projectar fins a Colòmbia i els diners també van ser el passaport perquè el davanter agafés un avió cap a Manchester. Per poder tenir aquests tres futbolistes, el City ha hagut de fer unes apostes que, sumades, s’acosten als 25 milions d’euros.

La traca final

El Girona no ha tancat la plantilla, ni de bon tros. Pel cap baix, ha de concretar el fitxatge d’un central, un carriler esquerrà i un o dos puntes. Els quatre cedits del City, però, donen ja més gruix a una plantilla que fins ahir només tenia set cares noves: els porters Gorka Iraizoz i José Aurelio Suárez; els defenses Bernardo i Carles Planes; el mitjapunta Boulaya; i el davanter Stuani. També s’esperen decisions respecte a Ramalho, Eloi (els dos més a prop del sí que del no) i Kiko Olivas.

GIRONA-CITY
Que un club com el City els hagi fitxat ja implica que són jugadors amb un gran potencial. Ara falta veure quina és la seva capacitat competitiva
ALEIX GARCIA
Amb la pilota als peus, les qualitats són immenses. El seu pas pel Girona li ha de servir per créixer, sobretot sense pilota
DOUGLAS LUIZ
En poques sessions t’adones que és un jugador molt intel·ligent. Ve de competir al màxim nivell al Brasil i esperem que tingui una ràpida adaptació al futbol europeu
MARLOS MORENO
Segur que el seu pas pel Deportivo ens beneficiarà. És un jugador molt ràpid i també ens pot aportar gol

Onze cessions del City en tres temporades

Tot i que encara podria venir algun jugador més cedit via City, el Girona ja ha acumulat tantes cessions (quatre) com les que va obtenir el primer any de la relació amb el Manchester. Aleshores (curs 2015/16) van arribar Florian Lejeune –en una operació per evitar perdre el central, el francès va fitxar pels Citizen i va ser cedit al club de Montilivi–, Pablo Maffeo, Rubén Sobrino i el nigerià Chidiebere Nwakali (no va ni debutar), aquests tres últims en el mercat d’hivern. I la temporada passada (2016/17), el defensa Pablo Marí va aterrar a l’estiu, mentre que Pablo Maffeo i Angeliño Tassende (el gallec no va debutar) ho van fer el mes de desembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)