Girona

El verd s’insinua a Montilivi

El terreny de joc. Ahir es van començar a instal·lar els rulls de la nova gespa, que van arribar de Portugal. La col·locació es farà de nit per evitar les altes temperatures diürnes

Montilivi va començar a agafar ahir al vespre el to verd, que serà el que predominarà en la instal·lació juntament amb el vermell i el blanc de la graderia. A última hora de la tarda van arribar els camions frigorífics que van transportar durant més de 1.000 quilòmetres els rulls de gespa conreats a Portugal. La catifa té unes dimensions notables perquè la superfície total a cobrir serà de 8.300 metres quadrats. La gespa, d’una qualitat excel·lent, ha arribat en 414 rulls de 15 metres de llarg i 1,2 d’ample cadascun. Quan estigui col·locada en la seva totalitat, aleshores s’hi cosirà la gespa artificial, que ocuparà un 3% de la superfície. El resultat serà un terreny de joc d’última generació que només tenen els dos equips grans de primera divisió, el Barça i el Real Madrid.

La col·locació de la gespa, que es farà de nit per evitar les altíssimes temperatures diürnes, es l’última fase d’uns treballs que es van iniciar a mitjan juny amb l’extracció de milers de metres cúbics de terra (el terreny de joc es va rebaixar un metre) i va continuar, a continuació, amb la col·locació del drenatge, del reg automàtic i, finalment, amb la coronació de la gespa. Un cop col·locada, hauran de passar uns dies abans l’equip no es trepitgi per aconseguir el seu arrelament òptim.

La grada, a un bon ritme

La gespa, doncs, ja no serà un problema i la pressió es trasllada ara a la grada, amb la vista posada en el dia 15 d’agost, data en què es jugarà el trofeu Costa Brava contra el Manchester City. Ja fa uns dies que l’empresa encarregada d’aixecar les graderies treballa a la zona del gol nord, que ofereix visualment un aspecte molt diferent del de fa una setmana i la sensació és que cada dia que passa el ritme és molt alt. Una vegada finalitzi l’ampliació del gol nord (hi haurà uns 2.000 seients més dels que hi ha actualment) s’iniciaran els treballs per ampliar la grada de preferent, que serà parcialment coberta i que també significarà 2.000 seients més extres. La capacitat total s’enfilarà a més de 13.000 places.

GESPA HÍBRIDA

Quan la gespa natural estigui col·locada, s’hi cosirà un 3% de gespa artificial

EL GOL NORD

La primera de les dues grades supletòries va avançant sense pausa

LES XIFRES

Són 45 rulls de 15 metres de llarg i 1,2 d’ample que cobriran una àrea de 8.300 m²
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)