Girona

L’àrbitre del debut a primera va ser l’últim a 2a B

Martínez Munuera. El col·legiat, que dirigirà el duel contra l’Atlético a Montilivi, va arbitrar el partit de promoció d’ascens a segona A contra el Ceuta, que va acabar amb el Girona a plata

Juan Martínez Munuera va ser l’últim àrbitre que va arbitrar el Girona abans de fer el salt al futbol professional, i serà el primer en arbitrar-lo a l’elit. El 15 de juny del 2008 el col·legiat valencià va dirigir el partit de promoció d’ascens a 2a A a Montilivi entre el Girona i el Ceuta, que va acabar amb la victòria dels gironins (1-0, a l’anada havien empatat a zero) i l’ascens a la categoria de plata posant punt final a un calvari de 50 anys. Aquell dia Martínez Munuera va viure a Montilivi un dia vibrant, amb l’estadi convertit en una autèntica olla de pressió, i va acabar sentint en primer pla la festa gironina amb el gol de Migue i amb la invasió del camp després del xiulet final. Un ambient diferent i més distès, però també festiu, és el que es trobarà a Montilivi el 19 d’agost vinent, i és que ahir la federació espanyola va comunicar que serà l’encarregat de dirigir el partit de la primera jornada contra l’Atlético.

Precedents favorables

Serà la sisena vegada que el col·legiat valencià arbitrarà a Montilivi i el Girona confia que no sigui la primera en què els blanc-i-vermells cauen derrotats. I és que, a banda de la victòria contra el Ceuta, amb Martínez Munuera dirigint el matx, el Girona ha sumat dues victòries (2-0 contra el Granada en lliga i 3-1 contra l’Alcorcón en la promoció d’ascens del curs 2012/13) i dos empats (1-1 contra l’Osca en copa, que va acabar amb derrota als penals, i 0-0 contra l’Alcorcón en lliga). En els partits que Martínez Munuera ha arbitrat el Girona a domicili, en canvi, les estadístiques no són bones, ja que el Girona ha sumat una victòria (0-2 a Xerez), un empat (1-1 a Albacete) i dues derrotes (1-0 a Salamanca i a Còrdova).

El Girona també pot tenir esperança gràcies als seus precedents amb l’Atlético. Els madrilenys, amb Martínez Munuera sobre el camp, han sumat set victòries, un empat i tres derrotes. En els partits de fora, però, el balanç de l’Atlético és pobre, amb només dues victòries i tres derrotes.

AMB EL GIRONA

Els gironins han guanyat quatre partits, n’han empatat tres i n’han perdut dos

AMB L’ATLÉTICO

Quan els ha arbitrat a domicili, han guanyat dos partits i n’han perdut tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)