Girona

El Barça B, dos filials en un

El Barça B està preparant la temporada del retorn al futbol professional amb un gran condicionant: el nombre de futbolistes. Gerard López disposa encara d’una plantilla amplíssima, ja que hi ha força jugadors amb els quals no s’hi compta i d’altres que han de sortir cedits, i està treballant amb grups d’una trentena d’homes. El tècnic, amb tot, espera anar solucionant aquesta situació amb el pas dels dies. La clau de tot plegat radica en el fet que el club s’havia preparat per a l’escenari de tenir dos filials, el Barça B a segona A i un altre a segona B. Aquesta opció, però, no va tirar endavant, ja que l’entitat blaugrana no es va posar d’acord amb cap altra entitat a temps, i ara s’ha vist obligat a donar sortida a una part molt àmplia dels jugadors amb contracte, sobretot els més joves.

“La plantilla és llarga per les necessitats del club. Va haver-hi decisions que es van prendre abans de saber si pujaríem i tindríem un altre filial, ja que ens vam cobrir per si havíem de competir amb dues plantilles, i això a la llarga ha estat un handicap”, va explicar en l’arrencada de la pretemporada Gerard López, que tot i això diu que ja ho havia previst: “Aquesta situació condiciona la tornada a la feina, però amb l’equip tècnic ja ens havíem preparat per fer entrenaments de qualitat igualment.” L’entrenador granollerí, en tot cas, espera que el capítol de les sortides s’acceleri i es resolgui en els dies vinents. I és que encara ha d’arribar algun reforç més. Gerard, en tot cas, vol poder preparar el primer partit de lliga contra el Valladolid –19 d’agost– amb el bloc definit: “Deu dies abans que comenci la lliga m’agradaria tenir la plantilla tancada, perquè la setmana del 14 serà la de preparació del primer partit.”

‘OVERBOOKING’

Gerard ha hagut de fer la pretemporada amb un grup de 30 futbolistes

FRUSTRAT

El club blaugrana va planificar pensant que tindria un tercer filial a segona B

Amb un bloc més madur

Gerard López disposarà en el retorn a segona divisió A d’un equip més experimentat que el de la temporada passada. I és que, un any enrere, el tècnic només tenia a les seves ordres un parell de futbolistes de més de 23 anys, una xifra que ara augmentarà de manera sensible. De moment, ja hi ha set futbolistes que acabaran aquest mes superant el llindar dels 23 anys: Alfaro, Martínez, Fali, Varo, Ortolà, Choco Lozano i Ruiz de Galarreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)