Territorial

ADAM FONTES

ENTRENADOR DEL BANYOLES, DE 1A CATALANA

“Volem consolidar-nos a primera”

“Conec el mercat, i això m’ha permès poder dissenyar millor la plantilla”

“La categoria és molt forta aquest any ja que han baixat cinc equips de tercera”

Adam Fontes, el nou entrenador del Banyoles, afronta la seva primera experiència com a entrenador en un primer equip després d’haver estat cinc anys el director esportiu del Figueres.

Com afronta aquest repte?
Amb moltes ganes. He après molt fent de director esportiu en el Figueres, però sempre he volgut ser entrenador i no volia deixar escapar aquesta oportunitat.
En què el pot ajudar com a entrenador el fet d’haver estat el director esportiu del Figueres els últims cinc anys?
Conec el mercat, i això m’ha permès poder dissenyar millor la plantilla. El Banyoles ja tenia una bona base de jugadors però s’havia de potenciar l’equip.
Ara mateix disposa de 21 jugadors. Vol una plantilla àmplia?
Sí, serà àmplia. A tercera divisió és diferent perquè només pots convocar 16 jugadors, i això implica que, si tots estan bé, hagis de desconvocar-ne quatre o cinc cada jornada. En canvi, a primera catalana podem convocar-ne 18 i podem fer cinc canvis.
A l’hora de dissenyar la plantilla, quina política de fitxatges s’ha dut a terme?
Hem buscat jugadors de l’estil que m’agrada a mi i a la gent de Banyoles: jugadors joves, amb il·lusió, ganes i qualitat, tant física com tècnicament.
En l’aspecte tàctic i d’estil de joc, quina serà la proposta de l’equip?
Ens agrada que els jugadors corrin i siguin intensos. Volem que tots ataquin i tots defensin per poder fer un futbol bonic i atractiu.
El Banyoles va pujar de segona catalana a primera la temporada passada. Quin és l’objectiu aquest any?
Primer de tot, fer un bon futbol. Volem salvar la categoria tan aviat com sigui possible, i una vegada aconseguit això, segons quina sigui la nostra situació, ja veurem si aspirem a més. L’objectiu a curt termini és consolidar-nos a primera catalana.
Per acabar, com veu el nivell dels equips de la categoria?
La categoria és molt forta aquest any. El fet que hagin baixat cinc equips de tercera divisió nacional i que siguin tots del nostre grup fa que la competició sigui molt forta. Han descendit equips com el Manlleu, el Sabadell B, la Jonquera, el Júpiter o la Muntanyesa. A més, el Manresa té nou president, està aportant molts diners al club i estan dissenyant un bon equip. Tampoc ens podem oblidar d’equips que al seu camp posen les coses molt complicades, com el Can Vidalet o el Castellar del Vallès. A mi m’agrada molt el Lloret d’Edu Urdiales, que cada any fa les coses bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)