Girona

El marge de millora és molt gran

El Girona mostra encara massa llacunes a dues setmanes del començament de lliga, però també deixa entreveure que té potencial per explotar

Va estar molt tou a l’inici i el Barça B li va clavar dos gols en 31 minuts, però els puntes del Peralada Soni (34’) i Andzouana (60’), aquest amb un golàs, van convertir el 2-0 en el 2-2

barça b 2 girona 2

GIRONA:Bounou (Suárez 62’); Ramalho (Kiko Olivas 62’), Bambo (Bernardo 62’), Andrés Romero (Alcalá 62’); Portu (Maxi Villa 62’), Pere Pons (Aleix Garcia 62’), Sergi Álamo (Aday 62’); Granell (Douglas Luiz 62’), Eloi (Borja Garcia 62’); Boulaya (Andzouana 46’) (Marlos 62’) i Soni (Stuani 62’). BARÇA B:Ortolà; Morer (Palencia 68’), Tarín (Bueno 68’), Martínez (Cuenca 46’), Samu Araujo (Cucurella 68’); Fali (Sarsanedas 46’), Vitinho (Collado 58’), Ruiz de Galarreta (Alasana 46’); Carlos Pérez (Abel Ruiz 58’), Choco Lozano (Cardona 68’) i Paik (Moha 58’). GOLS:1-0 (9’) Vitinho. 2-0 (31’) Carles Pérez. 2-1 (34’) Kevin Soni. 2-2 (60’) Andzouana.ÀRBITRE:López Jiménez.T.G.: al visitant Andzouana (55’).T.V.: cap.PÚBLIC:Uns 500 espectadors a la ciutat esportiva Joan Gamper.

El Girona i el Barça B van cremar una altra etapa en la seva preparació que està enfocada a arribar en les millors condicions possibles al cap de setmana del 19 i 20 d’agost, quan tot començarà a agafar una transcendència majúscula. En el cas dels de Machín, el marge de millora és tan gran que fins i tot fa por pensar que només falten quinze dies per a la visita a Montilivi de l’Atlético de Madrid. Els gironins no només han de fitxar sis primeres espases, sinó posar a punt els que ja hi són i que de moment estan lluny d’oferir una imatge que convidi a l’optimisme. És pretemporada i tot és encara relatiu, però les llacunes defensives i la intermitència en atac són aspectes a corregir. Ahir van haver de sortir al rescat dos jugadors del Peralada com Kevin Soni i Andzouana per arreglar el 2-0 amb què el Barça B va sorprendre en la primera mitja hora de partit.

A remolc

El Girona va estar lluny d’oferir una imatge consistent en la primera part, especialment en la primera mitja hora. La mobilitat de jugadors com Carles Pérez, de Paik i sobretot de Vitinho –una mica més despenjat– va provocar desajustos en la rereguarda gironina. Choco Lozano va estar més estàtic a dalt, però Bambo va necessitar ensenyar-li dues vegades la llesca per mantenir a ratlla l’hondureny.

Tot i això, el Barça B va fer més mal al Girona del que li hauria hagut de fer en condicions normals. En l’1-0, Pere Pons o Ramalho haurien hagut d’evitar que la passada de Fali arribés a Vitinho, que va definir de meravella davant Bounou, però només amb la mirada no n’hi ha prou per tallar la pilota. El 2-0 va néixer en un córner a favor del Girona i va estar precedit per una planxa sobre Eloi que l’àrbitre no va voler veure. El resultat va ser un contraatac letal iniciat i culminat per Carles Pérez amb una conducció bestial de 60 metres que va rubricar creuant la pilota davant Bounou. Ni un portent físic com Pere Pons va poder frenar la cavalcada de l’extrem blaugrana.

El Girona va donar pocs senyals de vida en atac més enllà d’aconseguir en algunes fases de partit un domini absolutament estèril. Kevin Soni va ser, amb diferència, el millor dels gironins, i no pas pel gol –més demèrit d’Ortolà, que mèrit del camerunès, que va saber predir l’errada del porter per fer el 2-1–, sinó perquè va ser l’únic futbolista del Girona que va provar coses i va posar problemes als defenses locals. A l’altra punta, Boulaya, ni se’l va veure. Tot el que va fer el Girona va ser provocar un parell de faltes a la frontal que Eloi (29’) i Granell (41’) van desaprofitar o alguna cavalcada de Portu pel carril dret.

Andzouana ho arregla

Machín va donar un quart al congolès, a qui encara li van sobrar minuts. El davanter es va reivindicar amb una rosca espectacular amb la dreta que va treure les teranyines de la porteria del Barça B. Andzouana també va tenir temps de veure una targeta i rematar una assistència de Sergi Álamo abans de fer el 2-2.

L’empat va precedir la roda de substitucions en un i altre bàndol. Machín va fer els onze canvis de cop, però va mantenir el 3-5-2 inalterable. Gerard López va fer els relleus en tres blocs (46’, 58’ i 68’). A partir d’aquest moment, el Girona va inclinar la balança al seu favor i va ser el dominador absolut, amb Douglas Luiz i Aleix Garcia controlant el ritme del partit. Li va faltar ser més incisiu, però va aconseguir prendre la pilota al Barça B, que va tenir problemes en la pressió i quasi no va inquietar Suárez. Els gironins tampoc van posar en dificultats Ortolà, però com a mínim van viure a la parcel·la rival. Però només amb això, no n’hi ha prou.

LA PRIMERA PART

L’equip no va estar gens fi i va tenir problemes per construir i per generar perill

LA SEGONA PART

L’altre onze va saltar al camp després del 2-2 i va ser superior, però no va marcar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)