Girona

Girona

Pretemporada

El compte enrere és inflexible

La vista de l’Atlético de Madrid és a tocar i el Girona encara té mitja dotzena de fitxatges per fer en demarcacions cabdals

Els tres partits que l’equip de Machín ha afrontat en els últims sis dies han ensenyat més mancances que dades per a l’optimisme

Dotze dies perquè l’Atlético de Madrid visiti Montilivi. Perquè encara que el Manchester City ho faci quatre dies abans, els amistosos són els amistosos i la lliga és la lliga. Per sort. Perquè si la pretemporada fos un termòmetre al màxim de fiable, les alarmes ja s’haurien disparat. Hi ha feina als despatxos i a la gespa. El propòsit de Quique Cárcel de tenir la plantilla pràcticament tancada a l’agost ha topat amb la realitat d’un mercat que era una dimensió absolutament desconeguda per al Girona, que, a pesar de l’acord amb el City, no deixa de ser un club neòfit a la màxima categoria i amb el marge salarial més baix. Al terreny de joc, els problemes s’han accentuat perquè a la mitja dotzena de fitxatges que hi ha pendents s’hi han sumat les lesions de Juanpe i de Carles Planas. O sigui, que Machín ha hagut de treballar amb vuit jugadors menys dels que acabarà tenint. Ho ha aconseguit compensar numèricament amb sis futbolistes del Peralada que, a banda de poder-se mostrar, han ajudat a no sobrecarregar de minuts jugadors de la primera plantilla.

El Girona ha deixat enrere una setmana que hauria estat molt més productiva si hagués tingut la plantilla tancada i tothom disponible. “Les pretemporades es planifiquen pensant en el màxim nombre de jugadors. Només que haguéssim tingut els lesionats ja ens hauria servit”, va comentar Machín després del duel a Puertollano contra el Getafe, a més de 40 graus i sobre un terreny de joc en molt mal estat. “El més positiu és que no s’ha lesionat ningú més.” Parlant només de resultats, els tres partits en sis dies han donat un balanç de dos empats i una derrota. Sumant-los als tres que ja havia fet durant l’estada a Manchester, el global és d’una victòria, dos empats i tres derrotes. “Tot el que estem fent aquests dies té l’objectiu d’arribar al començament de lliga en les millors condicions físiques possibles”, va afegir-hi el tècnic, que va relativitzar els resultats.

El paper del Peralada

Està previst que els sis futbolistes que Machín s’ha endut en els tres partits d’aquesta setmana alternin les sessions del primer equip amb els partits de l’equip xampanyer, a segona B. Tot i que el tècnic ha fet dos onzes diferents en cada amistós, Machín ha volgut que els del Peralada coincidissin a la gespa. “Seria fàcil dir que quan han sortit ells ha baixat el nivell, però a banda de no ser així, els hem d’agrair la implicació perquè tal com estem no podríem ni jugar tants partits de preparació ni fer els entrenaments que estem fent. A més, els dos gols contra el Barça B els han fet dos jugadors del Peralada”, va recordar el tècnic, que ha utilitzat Mambo i Andrés Romero de centrals –el senegalès ha aportat contundència a l’eix i l’uruguaià hi ha afegit col·locació, desplaçament de pilota i fins i tot un gol–, Sergi Álamo i Maxi Villa en els carrils i Kevin Soni i Yhoan Andzouana al davant.

Setmana clau

Si la setmana passada va ser la més atapeïda de partits –la previsió també era que Machín pogués disposar de més efectius dels que va tenir–, aquests propers dies han de ser determinants perquè el Girona deixi gairebé enllestida la plantilla. Segurament no la podrà tancar i haurà d’estar més atent que mai als descarts que no només el City farà en les últimes hores de mercat, però la idea és que en les properes hores arribin dos o tres jugadors. Si això fos imminent, no s’ha de descartar que el Girona busqui jugar un altre partit d’entrenament abans del que ha de disputar dissabte al camp del Reus perquè els nouvinguts tinguin la possibilitat de rodar-se.

Iraizoz
135 minuts (2 partits)
Bounou
180 (2)
Suárez
58 (1)
Aday
135 (3)
Ramalho
135 (3)
Alcalá
135 (3)
Bernardo
135 (3)
Kiko Olivas
135 (3)
Bambo
135 (3)
Sergi Álamo
135 (3)
Andrés Romero
135 (3)
Pere Pons
135 (3)
Granell
135 (3)
Aleix García
135 (3)
Eloi
135 (3)
Borja García
135 (3)
Portu
135 (3)
Soni
135 (3)
Douglas Luiz
135 (3)
Marlos
135 (3)
Stuani
135 (3)
Maffeo
106 (2)
Boulaya
90 (2)
Andzouana
74 (2)
Maxi Villa
28 (1) No han jugat ni un minut Juanpe i Carles Planas

EL BALANÇ

De moment, la pretemporada ha deixat un únic triomf (Oldham), dos empats i tres derrotes

EL MINUTATGE

Dels 25 jugadors utilitzats aquesta setmana per Pablo Machín, 18 han participat en els tres partits
Fitxatges imperatius. El Girona està obligat a accelerar els moviments aquesta setmana, sense dilació. Hi ha dues demarcacions que reclamen a crits reforços, que són els carrils (lesionat Planas, Machín només hi té Aday i Maffeo) i la davantera (Stuani i Marlos s’han vist superat fins i tot pels puntes del Peralada).

LES ROTACIONS

El ‘problema’ del City. El club de Montilivi s’està trobant amb una mena d’efecte bumerang que li ha provocat la relació amb el City, tot i que l’operació de compra encara no s’ha fet oficial. A banda que el Girona té el marge salarial més baix de primera divisió, el preu de cada jugador pel qual pregunta es dispara.
Desequilibri al mig? Dels vuit centrecampistes de la plantilla, només Pere Pons té perfil defensiu. La resta, vocació ofensiva (Granell, Eloi, Portu, Borja García, Aleix Garcia, Douglas i Boulaya). Aquest fet pot motivar que el Girona fitxi un jugador de caràcter defensiu però al mateix temps ampliï la zona més poblada.
Els sis futbolistes del Peralada han ajudat a no sobrecarregar la resta de jugadors del primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)